Strictly Ballroom (1992)

0

Soundtrack ,,Love is in the air” John Paul Young. Asa am dat si de film. Poate multi dintre voi l-ati vazut, dar pentru cei care nu, va propun sa il urmariti ca pe un ,,Dirty Dancing” in varianta mai ciudata. Filmul a castigat multe premii BAFTA(1993), premiul tineretului la Cannes (1992), un premiu la Festivalul International de Film de la Toronto; a fost nominalizat la Globurile de Aur, iar regizorul, Baz Luhrmann are sub semnatura sa filme precum ,,Romeo+Juliet” (1996) sau ,,Moulin Rouge!” (2001).

,,Strictly Ballroom” urmareste povestea unui dansator, Scott Hastings, caruia ii place sa danseze putin diferit de ceilalti. Totusi, stilul lui neconformist de dans, cu sarituri si batai puternice din picioare, nu il ajuta sa castige competitii, ba chiar il fac sa isi piarda si partenera de dans. Asa ca, ori se conformeaza regulilor, ori isi gaseste partenera potrivita cu care sa schimbe lumea dansului. O gaseste, nu o gaseste? Povestea seamana putin cu ,,Ugly Betty”, dar mai dansanta. La polul opus o ave, pe Fran, care isi doreste sa danseze, insa ea face parte dintr-o familie spaniola conservatoare pentru care lumea spectacolului nici nu intra in discutie. Prin urmare, Fran va dansa o perioada top secret, in locuri imprevizibile (chir cu reclama la Coca-Cola).

Urmariti trailerul si daca va inspira, nu ezitati sa il vedeti, pentru pasii de dans, pentru poveste sau pentru costumele tipatoare si machiajul strident cu care obtinem un fel de comedie-romantica de anii ’90.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.