Mihaela: Still Waiting… (2009)

2

movieposterActori: John Michael Higgins, Rob Benedict, Steve Howey, Rob Kerkowich, Alanna Ubach, Chris Williams

Sa “torni” cu furtuni de ras publicului e mare lucru. Clar, de vrei sa te-ncurci producand comedie, indiferent de maniera si staif, te expui unor riscuri incredibil de malitioase: ai sansa de a alege sa te adresezi lumii prin dume de gust comun, convenind sa aduci umorul ieftin pe mototolitul fotoliu al meseriasilor simplisti, ori iti fructifici propriul haz trimitand nazdravanii spre indivizi din patura ta ludica. Ce are castig aici? Oh, bineinteles ca berea. Care bere? Aia de langa fotoliu. Americanii stiu cum sa-si faca poporul sa rada/de ras. Interesant este ca nu par a reactiona la vehementa critica adusa porcarioarelor branduite cu Hollywood, caci fabricuta emite rebuturi in continuare, si-n 2009. Asa ca, tadam, am deosebita si infinita delicatete in a va prezenta filmuletul de astazi: Still Waiting… Comedioara cu radacini de 2005, in persoana lui “Waiting…”,  nu promite a fi cu nimic mai buna decat prima, caci prezenta lui “still” nu-mi inspira decat oaresce prezenta a unui obiect statut, expirat din exces de zel. Sa vedem:

Chestiunea cu mancatul in oras stiti ca-i spinoasa. Rau. Unde mancam asta’seara? Unde-i buna stillwaiting2_lgmancare, servirea lasa de dorit. Unde servirea e din ‘poalele lui acasa’, mancarea e metahna de tipul ‘caprei vecinului’, iar unde-i una si .. alta, e scump. Tare. Aici avem de-a face cu doua localuri ce-ncearca sa-si castige clientela si suprematia prin diferite tertipuri: Shenaniganz si Ta-Ta. Shenaniganz beneficiaza de-un manager atins de varsta de 30 ani, frustrat de-al sau statut de celibatar si de-o adunatura de misogini cu deviatii comportamentale, in timp ce Ta-Ta isi trateaza clientii alaturi de-o sleahta de fete semi-dezbracate, sub atenta supraveghere a excentricului sef Calvin. Atunci cand Dennis (seful de la Shenaniganz) are sansa de a promova in functia de manager districtual, va face orice pentru aceasta, sperand c-aceasta ii va aduce admiratia suflarii feminine. Dar cei de aici se vor confrunta c-o problema majora: trebuie sa stranga 9000 $ pe-o seara, altfel restaurantul se va-nchide.

2009_still_waiting_001 Intamplarea face sa fi vazut prima parte cu ceva timp in urma. Poate prezenta lui Ryan Reynolds sau a Annei Faris de atunci, a indulcit vizionarea, dar aici.. nicio sansa. Aluziile sexuale, nicicand slefuite, injuraturile varsate anapoda de-a lungul povestii, faramitarea punctului culminant pe diverse scene, zic ca n-au fost alegeri tocmai inspirate. Continuarea unei productii cu potential atat de scazut, imi pare a fi totusi o insistenta demna de remarcat. In afara tipeselor ce se fataie armonios prin fata camerelor, spre dojana barbatilor, oare am putea manifesta interes fata de glumele de prost-gust adresate colegilor de munca? A sicanelor sexuale la care multi apeleaza in lipsa de altceva-uri? Nu stiu. Dar va zic, NU recomand. Nu azi, si nici maine. Mai bine niciodata.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Perfect adevarat ce ai scris…Este un film de nevazut, nu pierdeti decat timpul degeaba si mai rau va si enervati teribil vazand o porcarie de film!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.