Son of Rambow (2007)

0

Poveşti. Mai avem nevoie de poveşti, de poveşti pentru copilul din noi ? Poveşti asemănătoare celor cu care am crescut, când viaţa părea aşa de simplă, iar jocurile copilăriei erau cele mai importante lucruri din lume. Cam asta încearcă să ne prezinte scenaristul şi regizorul britanic Garth Jennings cu acest film. O poveste aproape nebunească pusă la cale de doi puşti care nu păreau a avea prea multe în comun la prima vedere şi toată lupta lor cu cei din jur pentru a-l duce la îndeplinire. Imaginaţia este punctul lor forte şi nimic nu pare să-i descurajeze chiar dacă tot Universul pare că este împotriva lor. Cine a zis că este uşor să fii copil ?

Acţiunea are loc în anii 80 în Marea Britanie. Will (Bill Milner) are o viaţă plictisitoare. Din cauza religiei familiei, are un program destul de strict şi multe interdicţii, printre care şi cea de a nu se uita la televizor. Viaţa lui capătă mai multă culoare după ce se împrieteneşte cu Lee Carter (Will Poulter), copilul-problemă al şcolii. Tulburările sale de comportament erau date şi de faptul că provenea dintr-o familie dezorganizată. Totuşi, Lee avea un plan măreţ. Dorea să realizeze un film inspirat din peripeţiile lui Rambo în First Blood pentru a participa la un concurs organizat de BBC. Cei doi se dedică trup şi suflet acestui proiect şi sunt, pe rând, actori, regizori, producători şi chiar scenarişti.

Cred că cele mai bune scene din filme sunt cele care îi arată pe cei doi cum lucrează la proiectul lor, câtă fantezie şi câtă pasiune pun în fiecare cadru. Evident, prietenia lor este pusă la încercare de factori externi perturbatori. Dar, aşa cum se întâmplă în filmele cu şi despre copii, finalul este unul fericit şi uşor moralizator.
Son of Rambow este un film despre copilărie, la care ne uităm uşor nostalgici, amintindu-ne de vremea când eram de vârsta copiilor din film şi ne imaginam că suntem Rambo sau mai ştiu eu ce alt erou, dar şi despre prietenie, despre prietenia adevărată aşa cum numai la acea vârstă poate fi. Recomandat celor care mai au suflet de copil.

Vizionaţi trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.