Sin Nombre (2009)

0

Numele lui Cary Fukunaga nu vă spune nimic. Până acum nici nu avea de ce. Regizorul american de 33 de ani avea în palmares câteva scurtmetraje de succes şi tot amâna să-şi facă debutul în lungmetraj. În cele din urmă s-a hotărât să facă film după scenariu propriu. Numele filmului este Sin nombre, iar producţia a fost primită foarte bine primită de specialişti din întreaga lume şi a avut nominalizări la diverse festivaluri (Sundance, Stockholm). Un film vorbit în spaniolă, cu actori necunoscuţi, care impresionează prin poveştile de viaţă prezentate. Reţineţi numele lui Cary Fukunaga, cred că vom mai auzi de el.

sin nombre 1 Sin Nombre (2009)

Casper (Edgar Flores) face parte din temuta grupare Mara Salvatrucha, una care se îndeletniceşte, printre altele, cu jefuirea persoanelor care călătoresc ilegal cu trenurile mărfare prin Mexic şi care vor să ajungă în America. Într-o seară, Casper, Willy (un puşti de-abia intrat în rândurile grupării) şi liderul  Mara Salvatrucha dau o nouă lovitură asupra unor persoane care călătoresc spre nordul Mexicului pe vagoanele unui tren de marfă. Jaful nu decurge conform planului şi urmările sale schimbă viaţa eroilor principali. Printre cei afectaţi se află Casper, o tânără din Honduras, tatăl şi unchiul ei, cei trei încercând să ajungă ilegal în America. Din acel moment nimic nu va mai fi ca înainte pentru cei patru.

sin nombre 2 300x201 Sin Nombre (2009)

Filmul seamăna parţial cu Cidade de Deus şi Slumdog Millionaire (partea de început) fapt oarecum firesc dacă ne gândim că cele trei producţii prezintă obiceiurile unor grupări mafiote din ţări diferite, dar cu năravuri destul de apropiate. Dar Sin nombre se desparte de cele două filme enumerate mai sus prin cea de-a doua poveste care îl alcătuieşte, anume drama miilor de persoane din America Latină care călătoresc în condiţii inumane pentru a ajunge în SUA, pericolele la care se expun şi sacrificiile pe care le fac în speranţa unei vieţi mai bune.
Dacă aveţi ocazia să-l vedeţi, nu-l rataţi.

Vizionaţi trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.