Si a fost “Kinofest 2009”

0

Asa cum am mai spus, toamna ne aduce an de an evenimente de la care nu ne putem permite sa lipsim. Kinofestul se enumera printre aceste evenimente la care sper ca ati avut ocazia sa participati. Daca nu, va voi povesti eu pe scurt cam care a fost faza.

afis mare1 Si a fost Kinofest 2009

Kinofestul de anul acesta s-a tinut la The Light Cinema din incinta Liberty Center. Acesta este primul si singurul cinematograf digital de la noi si parea locul ideal unde sa aiba loc Festivalul International de Film Digital Kinofest 2009. Spectatorii insa nu prea au fost de acord cu alegerea potrivita si au considerat ca locatia era prea departe. Intr-adevar si eu as fi preferat sa se fi tinut intr-un cinema mai aproape de centru. Multi au plecat asadar mai devreme pentru a prinde metroul spre casa si nu au putut asista pana la finalul fiecarei seri. Trecand insa peste aceste detalii tehnice, nu prea s-a simtit atomosfera aceea de festival cum a fost anul trecut cand acesta s-a tinut la etajul 4 al MNAC-ului. Nu as putea spune de ce, sa fi fost din cauza ca nu a aparut niciun prezentator care sa ne vorbeasca despre ceea ce urmeaza sa vizionam? Nu stiu ce sa spun…

fictiune3 miracle fish1 Si a fost Kinofest 2009

Cei mai multi spectatori au venit in ziua a doua la concursul de animatie. Atunci au fost in jur de 400 de persoane. In celelalte doua zile au venit cam 200-300 de persoane. In prima zi a fost concursul de fictiune dar si Avon Movie for Life despre care va vorbeam aici care a cam decalat putin programul. A doua zi, competitia de animatie a tinut pana la ora 1 noaptea, iar juriul a mai stat inca o ora sa se decida in privinta castigatorului. In ultima zi, pentru concursul de micromovie s-a schimbat sala de proiectii optandu-se pentru una mai mica. Juriul s-a miscat mult mai repede fata de ziua precedenta si au ales castigatorul in 10 minute. Gala de premiere n-a durat prea mult. S-au anuntat castigatorii iar Adobe Romania au oferit premiile de rigoare pentru toate categoriile. La final au fost proiectate din nou filmele premiate despre care puteti sa citi aici.

castigator competitie animatie kinofest 2009 anhalter daniel hopfnergermania1 500x350 Si a fost Kinofest 2009

Totodata daca sunteti curiosi cam ce scurtmetraje au fost proiectate, Floryan a scris un articol unde pus si cateva dintre cele mai bune productii ale festivalului. De asemenea puteti viziona toate filmele care au participat in concursul Avon Movie for Life chiar aici.

Atat despre Kinofest 2009. Imi cam pare rau ca s-a terminat si astept sa vad ce va fi anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.