Semi-Pro (2008)

2

semi pro poster 202x300 Semi Pro (2008)Actori: Will Ferrell, Woody Harrelson, Andre Benjamin, Maura Tierney

Will Ferrell nu se dezminte. Asta cred ca ne-ar transmite din prisma rolului pe care-l desavarseste aici. Catalogat drept stupid de multi, mie mi-a placut. Recunosc, ai nevoie de o dispozitie c-o masura mai distrata decat de obicei ca sa-l poti rumega, deci clar nu il recomand caricaturilor serioase. Aparitia lui Andre Benjamin, haiosul solist al celor de la Outkast, mi-a starnit oarecum curiozitatea, dar dupa vizionare, mi-am dat seama ca probabil el a reprezentat cea mai buna alegere. Si, ‘cunoscandu-l’ din aripa muzicala, nici nu-mi pare c-ar fi improvizat sau facut mari eforturi pentru a-si interpreta personajul. Multe aparitii placute, o poveste usor banala, dar tare simpatica: Asta va propun astazi!

Muzica, sport, fani.. pe scurt, distractie! Sub aspectul acesta se calauzeste Jackie Moon, personalitate colaterala a anilor ’70. Jackie traieste inconjurat de echipa de baschet Flint Michigan Tropics, echipa la care activeaza ca si proprietar, antrenor, promoter si chiar si jucator. Obisnuit sa se implice in toate2008 semi pro 027 300x200 Semi Pro (2008) activitatile echipei sale, dar si sa puna accentul pe latura de entertainment, atunci cand sunt nevoiti sa castige meciuri pentru a putea configura in marele NBA, acesta va trebui sa-i cedeze functia de antrenor unei foste vedete a baschetului, Monix. Baietii vor fi nevoiti sa invete sa joace ‘pe bune’ si sa defileze ca si o echipa pentru a-si arata adevarata valoare.

Download subtitrare “Semi-Pro” click aici.

Tin sa va marturisesc ca poantele stupide se tin lant de-a lungul ecranizarii, caci vorba aia, doar unul este Will Ferrell. Doar ca printre ele, veti gasi si multe dedesubturi frumoase, principii de viata care inca misuna printre noi. Primim atat de multe franturi (sau ditai portia) de morala, sfaturi, lectii, incat la un moment dat, nu mai stim cum si daca se merita s-o ascultam/interpretam. (Si nu, nu ma refer la ‘Nu mai umbla cu buricu’ gol!’, ‘Trebuie sa-mi cedezi locul in autobuz ca-mi colcaie ceapa-n sacose!’) De unde? De oriunde: din carti, din filme, de la prieteni, de la necunoscuti, din nimicuri. Ce facem cu tot ce ni se arunca? Ingropam, dar nu revenim la groapa. Din frageda pruncie suntem invatati ca nu se cauta in gunoaie, nu?

p.s : Poanta lui Ferrell de final mi s-a parut geniala!

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Hmmm, N-a fost cine stie ce.. au fost cateva faze amuzante..dar per total cam banal .. un film de nota 7

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.