Running with Scissors (2006)

1

104014 3 150x150 Running with Scissors (2006)Actori: Annette Bening, Brian Cox, Joseph Fiennes, Evan Rachel Wood, Alec Baldwin, Joseph Cross, Jill Clayburgh, Gwyneth Paltrow

S-ar parea ca filmele tari imi dau tarcoale in ultima vreme, tarcoale demne de sarguinciozitatea unei ibovnice fidele. Asta este magulitor, fara doar si poate. O parte intunecata a societatii este dezvelita de halatele albe si atitudinea degajata a celor ce se intituleaza minutios: doctor psihiatru. Treaba deloc usoara, stiu, dar eu v-as intreba acum: Credeti ca este posibil sa intalniti un doctor psihiatru intreg la minte? Individ incheiat cu piulitele la zi, posesor de suruburi bine asamblate si suflet de ticaie regulat?  Imi este greu sa cred, insa nu exclud posibilele variante. Un film ce-ncearca sa dezvaluie tainele unui asemenea doctor, printre filtre personalizate si tratamente anevoioase. Nu stim daca este un profesionist fara cusur, dar il vom judeca dupa maniera in care se arata. Cred ca si-a asumat acest risc.

Cortina se rostogoleste peste un duo banal, dar special: mama si fiul. Mama- fire boema, fiul- b v1 Running with Scissors (2006)aspirant al statutului imaginar al mamei, cel de publicist. Vorbim de Deidre Burroughs si de fiul ei, Augusten. Desi relatia dintre cei doi era una foarte apropiata, odata cu complicatiile problemelor psihice ale femeii, totul se schimba. Artistul din ea vede pericole acolo unde nu sunt, inamici in persoanele ce-o inconjoara (sotul ei), asa ca apelul catre Doctorul Finch va reprezenta un colac de salvare mai mult decat vizibil. Desi in prima instanta intrevederile au loc pentr-o posibila salvare a casniciei, aceasta va sfarsi sub tratamentul excentricului Finch. Augusten se vede nevoit sa participe la viata de familie a doctorului, existenta pe cat de ciudata, pe atat de groteasca. Variatiile comportamentale ale mamei vor influenta drastic destinul baiatului, adolescent acum, prins in plasa unei homosexualitati stramte.

Download subtitrare “Running with Scissors” in curand.

g Running with Scissors (2006) Filmul mi-a acaparat si ultimul gram de atentie. Familia doctorului se poate incadra cu usurinta in tipologia unor Adamsi contemporani, ce-si traiesc viata dupa propriile tipare, ignorand cu seninatate regulile si conduita unei societati tipice. Pana si locuinta aduce a fila de poveste: o cladire impozanta mazgalita in tonuri de roz. Membrii familiei variaza intre absurd si imaginar: Agnes- mama ce se multumeste sa execute ordinele tampe (vezi scena toaletei), Hope- fiica ascultatoare si absenta realitatii (vezi scena gatitului) si Natalie, farama logica din intregul circuit. Problema pusa de Augusten este totusi verosimila: Daca ne-am ghida in societate fara reguli, fara constrangeri, interdictii ori limite, cum ne-am descurca? Am reusi sa facem loc principiilor? Bunului simt? Ne-am pierde in multimea galagioasa? Oare ravnim anarhia doar ca si concept? Inclin sa cred ca da. Si mioarele au nevoie de indrumare. Din partea unui cioban mai mult sau mai putin iscusit.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. Doua ore pierdute aiurea cu filmu’ asta.E ca o ecranizare a uneia din “operele” bagate pe gat elevilor de liceu la orele de L.Romana,cel putin asa mi-a lasat impresia si dezgustul, actorii foarte buni… doar atat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.