RoboCop (2014)

0

Nu mă dau în vânt după remake-uri , de regulă, nu fac altceva decât să pretindă un loc deja ocupat al filmului original în inimile fanilor. Pentru acei adulții care s-a îndrăgostit în copilărie de RoboCop, remake-ul din zilele noastre păstrează în general aceeași structură precum cel din 1987, deși merge spre o abordare ușor diferită în privința personajului principal. Nu te face să scapi popcornul din mână, dar nici nu te impresionează cu ceva nou.

113787_gal

Acțiunea se petrece în anul 2028, când roboții corporației multinaționale Omnicorp asigură victoria în războaiele americane din lume, iar acum vor să aducă dronele pentru a asigura legea și pe teritoriul american. În prim plan îl avem pe Alex Murphy, un familist şi un foarte bun poliţist din Detroit. După ce este rănit într-o explozie și aproape de moarte, OmniCorp, cu ajutorul științei, îl aduce la viață pe Alex sub forma lui…Robocop.

113790_gal

Spre deosebire de versiunea din 1987, acest RoboCop are o parte tehnologică mai mult fizic, în rest se pune accentul foarte mult pe capacitățile sale emoționale după accident și relația pe care o are cu familia sa. Un lucru destul e neobișnuit pentru filmele blockbuster unde te aștepți ca totul să fie numai acțiune și împușcături. Partea emoțională a peliculei constă în lupta lui Alex Murphy cu mașinăria care îl ține în viață și sentimentele pentru soția și fiul său. Paisprezece ani distanță între filmul original și remake-ul se pot remarca semnificativ la nivel de efecte speciale, costumul lui Robocop are un design mult mai bine definit și se mișcă mult mai smooth. E o plăcere să-i vezi pe Gary Oldman și pe Samuel L. Jackson, mai ales pe cel din urmă, în rolul prezentatorului TV care slăvește ideea de robotizare a forțelor de ordine americane. Deși remake-ul nu mi-a ajuns mie la suflet (mi-a plăcut foarte mult cel din 1987), e un action-movie care ar putea să le placă iubitorilor de blockbustere sau celor care nu au văzut originalul.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.