Regizorul Paul Negoescu a incheiat filmarile la 365 de Revelioane

0

Filmarile la 365 de Revelioane, lungmetrajul de debut al regizorului Paul Negoescu, s-au incheiat. Filmul prezinta povestea lui Costin, interpretat de Andrei Mateiu (Aurora, Portretul luptatorului la tinerete), un tanar care in noaptea de Revelion decide sa se desparta de prietena sa si sa o regaseasca pe fosta sa iubita, convins ca aceasta este iubirea vietii lui. Filmarile au durat 19 zile si au inclus si noaptea de Revelion, cand s-au filmat focurile de artificii din Piata Constitutiei. Regizorul Paul Negoescu a semnat si scenariul filmului.

Still 365 de Revelioane1 460x306 Regizorul Paul Negoescu a incheiat filmarile la 365 de Revelioane

Din distributie mai fac parte Ioana Anton (Nunta muta), Sinziana Nicola (Ultimele cinci minute), Tudor Aaron Istodor (Tertium non daturHartia va fi albastra), Raluca Aprodu (Contra timp), Victoria Raileanu, Bogdan Cotlet, Ionut Grama, Sabina Posea, Simona Ghita, Stefan Munteanu, Mircea Rusu, Adriana Schiopu si Maria Ploae. Proiectul a fost castigător la concursul Centrului National al Cinematografiei (CNC), sesiunea decembrie 2010 – ianuarie 2011. Creditul alocat a fost de 500.000 de lei.

paul negoescu 460x305 Regizorul Paul Negoescu a incheiat filmarile la 365 de Revelioane

Paul Negoescu a regizat o serie de scurtmetraje, printre care se numara Tarziu (2008), Renovare (2009) si Derby (2010), nominalizate la Festivalul International de Film de la Berlin. Derby si Renovare au fost nominalizate si la premiile Academiei Europene de Film. Pentru filmul Radu+Ana, Paul Negoescu a castigat Premiul criticilor si Premiul pentru regie la Festivalul CineMAiubit în 2007 si o distinctie importanta la Festivalul International de Film Independent de la New York.

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.