Premiere mondiale, proiecţii pentru copii şi filme premiate – în weekend la NexT

0

Ziua a cincea aduce la Festivalul Internaţional de Film NexT scurt şi mediu metraje în premieră mondială, un program de filme şi jocuri dedicat copiilor şi părinţilor, proiecţia multipremiatului lung metraj regizat de Cristian Nemescu, California Dreamin, două seminarii cu invitaţi importanţi la Mansarda Cărtureşti şi, începând cu ora 19:30, la Cinema Scala, gala de închidere a festivalului, urmată de proiecţia filmelor premiate la cea de-a patra ediţie a festivalului.

Sâmbătă, 17 aprilie 2010, de la ora 15:00, la Cinema Scala, Festivalul Internaţional de Film NexT programează patru scurt şi mediu metraje proiectate în premieră mondială, în cadrul secţiunii Festival Friends, prezentate de HBO. În acest an, secţiunea dedicată în mod tradiţional filmelor realizate de cineaşti apropiaţi Societăţii Culturale NexT are un program mai bogat ca niciodată. Lord, cel mai nou scurt metraj semnat Adrian Sitaru; Captivi de Crăciun, mediu metrajul  regizat de Iulia Rugină, proiectat într-o variantă work-in-progress; Kings of the Castle, documentarul româno-turc al regizorilor Vlad Ilicevici şi Andrei Tănase şi Vara ’99 Mega-Hits, filmul de animaţie realizat de Liviu Bărbulescu şi Alina Manolache, sunt cele patru filme scurte care vor fi proiectate pentru prima dată în faţa publicului la NexT.

Kings Of The Castle Premiere mondiale, proiecţii pentru copii şi filme premiate – în weekend la NexT

Pe lângă aceste titluri, proiecţia mai programează premiera românească a scurt metrajului Colivia, proaspăt recompensat cu Premiul DAAD în competiţia festivalului de film de la Berlin, dar şi premiera bucureşteană a scurt metrajului regizat de Iulia Rugină, Muzeul relaţiilor destrămate, produs de Festivalul de Film de la Sarajevo în programul Sarajevo City of Film; Aniversarea, filmul Luizei Pârvu premiat la ediţia din 2009 a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit; Tarantyno, filmul regizat de Mircea Nestor, selecţionat la festivaluri de film din Statele Unite, Italia, Franţa, Norvegia, Polonia, Portugalia şi România; scurt metrajul lui Răzvan Săvescu, care îl are în rolul principal pe Andi Vasluianu, Icre Negre şi scurt metrajul lui Marius Bulai, cu Paul Ipate şi Gabi Costiniu în rolurile principale, Moment critic. Secvenţe din filmele Festival Friends, precum şi testimoniale despre filme, prietenie şi surprizele acestei secţiuni, toate aflate direct de la realizatorii scurt metrajelor, puteţi urmări accesând linkul http://www.youtube.com/watch?v=8Gq_23KiAMY sau site-ul oficial www.nextfilmfestival.ro, într-un clip realizat de Luiza Pârvu, Tudor D. Popescu şi Anda Puşcaş.

Ziua începe la Cinema Scala la ora 11:00 cu NexT Kids, secţiunea dedicată celor mai tineri spectatori de la NexT, care vor avea ocazia să urmărească alături de părinţi un program de scurt metraje special alese pentru ei şi să participe la o serie de jocuri interactive gândite astfel încât să le dezvolte atenţia şi creativitatea. Biletele pentru programul NexT Kids au un preţ special: 5 lei pentru fiecare spectator, şi pot fi achiziţionate de la casieriile cinematografelor Scala şi Eforie.Afis NexT Kids 750x1024 Premiere mondiale, proiecţii pentru copii şi filme premiate – în weekend la NexT

Seminarul de regie de film Pasul de la scurt la lung metraj, programat la Mansarda Cărtureşti începând cu ora 12:00, îi aduce în faţa publicului NexT pe Florin Şerban, regizorul filmului Eu când vreau să fluier, fluier, Elad Keidan, câştigătorul Trofeului NexT 2009, şi Joe Lawlor, regizorul lung metrajului Helen şi competitor la ediţia 2007 a festivalului cu scurt metrajul Daydream. Înaintea seminarului de regie, de la ora 10:30, Valentin Nadolu, AMC Lead Artist susţine seminarul dedicat tuturor celor pasionaţi de animaţie şi de grafică Vehicles / characters in 3D. Good practices of modeling, în care va împărtăşi spectatorilor de la Cărtureşti din experienţa sa de realizare a vehiculelor şi personajelor de jocuri video, printre care se numără titluri de succes realizate după blockbustere precum Batman sau Terminator.

Gala de închidere a celei de-a patra ediţii a festivalului, programată la Cinema Scala sâmbătă, 17 aprilie, începând cu ora 19:30, îi aduce în scenă pe marii câştigători ai premiilor NexT din acest an, şi va fi continuată de proiecţia tuturor filmelor câştigătoare.

Duminică, 18 aprilie 2010, ultima zi a celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT oferă tuturor celor care au ratat câteva dintre cele mai tari programe ale festivalului sau doresc să îşi revadă filmele preferate să le urmărească la Cinemateca Eforie. Astfel, duminică rulează la NexT scurt şi mediu metrajele din secţiunea Festival Friends; filmele selecţionate în competiţia de scurt metraj a prestigioasei secţiuni Semaine de la Critique a festivalului de la Cannes şi peliculele din programul Short Matters, prezentat de Academia Europeană de Film (EFA), care include toate nominalizatele la Premiul EFA pentru Cel mai bun scurt metraj în 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.