Post Grad (2009)

1

Tineri absolventi din toata lumea, uniti-va! Nu de alta, dar povestea lui Ryden Malby sigur va suna familiar fiecaruia dintre voi. Schematic vorbind, facultate=job. Si nici nu prea job=facultate. Adica, daca urmezi cursurile unei facultati, te descurci admirabil si mai jonglezi si c-o bursa, toate aceste chestiuni nu-ti asigura un loc de munca stabil; asta sa nu mai vorbim despre platit bine ori ceva picat exact prin sfera ta de interes. Altfel, nici jobul nu-ti poate solicita diploma unor studii superioare, decat in cazuri particulare (dezvoltarea carierei, promovare in functie). Buuuun! Pentru adolescentul aflat in dificultati de adult, o avem pe Alexis Bledel (Rory din “Gilmore Girls”), iar de pe baricada sustinatorilor maturi (familia) pe Michael Keaton, Carol Burnett, Mary Anne McGarry si un pic din J. K. Simmons. Dar totul a inceput cam asa:

Ryden Malby asteapta aceasta clipa cu nerabdare inca de cand era mic copil. Constincioasa, rabdatoare dar si increzatoare in propriile forte, momentul mult-asteptat a venit: absolvirea colegiului urmata de aplicarea la jobul ei de vis, o editura consacrata din L.A. Sustinuta de iubitul Adam, dar si de familia ei trasnita, un tata prost-inspirat in afaceri, o bunica ipohondra si un fratior excentric, Ryden este nerabdatoare sa-si inceapa viata de adult.

post grad Post Grad (2009)

Inchiriaza un apartament, isi cunoaste vecinul seducator, dar… nu obtine jobul. Dezamagita dar si luata prin surprindere, se vede nevoita sa gaseasca alternative pentru a se descurca cu noul statut de neangajata. Poate din aceasta cauza, va incurca si borcanele intre timp…

Post Grad movie 01 Post Grad (2009)

Lui “Post Grad” ii este atribuit un scenariu realist, o poveste smulsa din filele unui C.V aglomerat in diplome, dar bantuit de lipsa crasa de experienta a candidatului. Pacat de scenele stupide si unele replici rasuflate care ii cam stirbesc din vizibilul potential. Si nu uit nici de aspectul cliseatic in care filmul pare captivat inca din primele momente din care ii poti intui actiunea. Dar, hei, multe-s rele, putine-s si bune: bunica Maureen este fenomenala atunci cand doreste sa faca o investitie pentru viitorul ei mai putin.. viu (un sicriu). Si cum circula ea insotita de familie ce-i duce cu multa sarguinciozitate masivul tub de oxigen.  “Post Grad” e biletul unei achizitii amuzante.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.