Peter and Vandy (2009)

1

Este greu să prezinţi povestea de iubire dintre doi tineri într-o manieră nouă, originală. Au fost încercate aproape toate variantele şi puţini sunt cei care aleg şi cărări noi, mulţi preferând să meargă pe cele bătătorite. Jay DiPietro (debut absolut în triplă calitate, de scenarist, regizor şi producător) are meritul de a prezenta o altfel de variantă a unei poveşti de iubire. Noutatea constă în faptul că ordinea evenimentelor unei relaţii normale, între doi oameni normali, nu este cronologică. Filmul sare de la diverse episoade importante din viaţa cuplului, semânând oarecum cu 5×2 al lui Francois Ozon, acolo unde povestea dintre un bărbat şi o femeie este prezentată în ordine inversă, de la destrămarea cuplului, până la prima întâlnire dintre cei doi, dar şi cu (500) Days of Summer.

Peter (Jason Ritter) şi Vandy (Jess Weixler) se întâlnesc pentru prima oară în pauza de masă într-un parc din Manhattan. Ea avea o relaţie de care nu era foarte mulţumită, el era liber de contract. Atracţia dintre ei este una evidentă, iar lucrurile evoluează firesc. De la mutarea împreună, până la primul „Te iubesc” nu mai erau prea mulţi paşi de făcut. Evident, ca în orice cuplu, lucrurile nu erau întotdeauna roze, la un moment dat încep să apară discuţii în contradictoriu pe teme minore, dar care sapă la soliditatea cuplului Dacă nu există o bună comunicare, o bună înţelegere între cei doi, lucrurile pot scăpa de sub control, iar clipele minunate petrecute de ei ar putea deveni istorie şi nu vor mai fi repetabile.

Filmul poate fi catalogat plictisitor de cei care aşteaptă să se întâmple fapte memorabile. Nu se întâmplă. Totul seamănă cu lucrurile petrecute în viaţa unui cuplu obişnuit: discuţii despre alegerea unui restaurant, a meniului, întâlniri cu prietenii, etc. Mare parte din Peter and Vandy cade pe umerii celor doi protagonişti. Jason Ritter şi Jess Weixler, doi actori fără un palmares deosebit, sunt două prezenţe agreabile şi credibile în rolurile celor doi îndrăgostiţi. Practic, doar ei deţin roluri principale, restul interpreţilor având partituri secundare, care doar caracterizează direct sau indirect trăsături ale celor doi eroi.
Un film de dragoste atipic, dar destul de interesant.

Vizionaţi trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.