Pearl Harbor (2001)

4

Am revazut Pearl Harbor dupa ce vazusem un documentar/serial despre cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Si a picat la fix. Multa lume il critica pe Michael Bay (regizorul) si se spune ca strica orice poveste facand-o prea comerciala. Mie-mi place omul si a reusit sa faca dintr-o intamplare istorica si o poveste de film o adevarata “masterpiece” cum ar zice englezii. Da, este unul din filmele ce tin mai mult de 150 de minute, dar este totodata unul dintre acele filme care ai vrea sa nu se mai termine. Cunoasteti sentimentul, nu?

images 9 Pearl Harbor (2001)

Filmul are un scenariu complex (ce cliseic suna, dar nu exagerez). Urmareste relatia dintre doi prieteni, piloti de avioane, relatia dintre un soldat si o asistenta medicala, atacul armatei japoneze asupra bazei militare de la Pearl Harbor, dar si ajutorul acordat de catre americani englezilor in razboi. Kate Beckinsale, Ben Affleck, Cuba Gooding Jr. etc . Rar se intampla sa vezi atatia actori cunoscuti (cunoscuti de foarte multa lume) intr-un film. Si rareori filmul se dovedeste a fi nu numai un blockbuster ci si unul pe gustul a milioane persoane.

PearlHarbor1 Pearl Harbor (2001)

Pe data de 7 decembrie 1941 baza militara americana de la Pearl Harbor a fost atacata de catre Imperiul Japonez printr-un atac surpriza intr-un timp in care diplomatiile celor doua puteri incercau sa evite razboiul. Rezultatul atacului? 2400 de americani ucisi si intrarea oficiala a Statelor Unite in cel de-Al doilea Razboi Mondial. Stiu ca articolul nu spune prea multe despre actiunea concreta a productiei insa cei care l-au vazut inteleg de ce am evitat sa nu dau foarte multe detalii despre el.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Chiar ma gandeam cum de nu aveti recenzie la Pearl Harbor. Este filmul meu preferat, pe care l-am vazut de nenumarate ori. Si de fiecare data am plans. Un film superb, pe care orice cinefil ar trebui sa il vada si nu numai. Il recomand cu toata caldura!

  2. […] Prima TV, Pearl Harbor 2001 (Ben Affleck, Kate Beckinsale, Josh […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.