Paul (2011)

1

Ce E.T.? Este deja desuet, iar Spielberg, mic copil. In 2011 il avem pe Paul, un extraterestru americanizat (gratie vocii lui Seth Rogen) caruia ii place sa danseze, sa glumeasca si sa isi faca prieteni. Vi-l recomand cu drag in mod special pentru ca ia in ras multe dintre stereotipurile despre fiintele venite de pe alte planete care apar in general in filmele cu o astfel de tematica. Acum laudele: mi-a placut scenariul, mi-a placut punerea in forma comica a conflictului credinta in divinitate-darwinism, iar alegerea actorilor a fost undeva intre suprinzatoare si inspirata. Pe scurt, nu trebuie ratat.
paul11 460x253 Paul (2011)

Ideea filmului este una clasica: aline-ul vrea acasa. Dupa ce decenii la rand a fost exploatat de serviciile secrete americane pentru a le furniza tot felul de informatii ajutatoare, Paul simte ca viata lui este in pericol. Tot ce trebuie sa faca el acum este sa se reintoarca in locul in care a aterizat in urma cu foarte mult timp si sa isi contacteze ,,semenii” pentru a-l lua inapoi. Printr-un accident fericit, ii intalneste pe Graeme si Clive, doi englezi pasionati de benzi desenate si de extraterestrii, veniti in excursie prin SUA (mai precis o excursie prin zonele frecventate de extraterestrii precum Area 51) care il vor ajuta sa ajunga acolo unde isi doreste. Paul si cei doi noi amici vor porni intr-o calatorie foarte amuzanta si emotionanta in care extraterestru isi va etala superputerile, il va ajuta pe Clive sa gaseasca inspiratia necesara pentru a scrie un roman si ii va aduce lui Graeme o partenera, Ruth. Cu autoritatile pe urme, Paul, Graeme, Cive si Ruth au timp sa stea si la un foc sa povesteasca, sa rada, sa se certe. Destul despre subiect, restul trebuie sa vedeti si voi. Va spuneam despre alegerea actorilor. Avem asa: Simon Pegg (How to Lose Friends & Alienate People, 2008), o parte din echipa Saturday Night Live, adica Kirsten Wiig care o interpreteaza pe Ruth si Bill Hader in rolul de agent, plus Jane Lynch si Sigourney Weaver (nu putea sa lipeasca dintr-un film despre extraterestrii, nu?).
paul 460x336 Paul (2011)

Paul merita savurat, desi alien-ul nu este tocmai aratos, merita sa va luati gasca si sa va simtit bine o ora jumate la un film trasnit. Scenariul filmului le apartine actorilor principali, Simon Pegg si Nick Frost, iar regia este semnata de Greg Mottola, cunoscut pentru Adventureland (2009) sau Superbad (2007).
Vizionati trailer-ul:

1 COMENTARIU

  1. Din trailer si din ce informatii am mai gasit pe net pare foarte interesant. Am sa-l iau si eu, m-0ati facut curioasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.