One Too Many Mornings (2010)

0

Îmi plac filmele independente pentru că reuşesc să transmită emoţie şi nu încearcă să intre cu bocancii în universul tău, răvăşindu-l complet în căutarea atenţiei pe care consideră că o merită. Însă, niciodată nu este bine să generalizăm. Cel mai bun exemplu în acest sens îl reprezintă filmul de faţă. One Too Many Mornings se aseamănă foarte mult cu acele blockbustere de la Hollywood. Singura deosebire este că dacă acelea se folosesc de explozii, urmăriri, tehnici 3D şi actriţe cât mai mediatizate şi dezbrăcate pentru a atrage atenţia, Michael Mohan compensează lipsa unui buget mare cu un “umor de grădiniţă”, specific filmelor lui Kevin Smith. Numai că, dacă la Smith acest tip de umor pare natural, aici e aproape scârbos.

One Too Many Mornings spune povestea a doi vechi prieteni care se regăsesc într-o bună zi, deoarece Peter (Anthony Deptula) are ceva probleme cu iubita. În cele din urmă, Fischer (Stephen Hale) îl face să admită că aceasta l-a înșelat, după câteva minute bune în care repetă obsedant și enervant ”She sucks”. Filmul începe cu o fază care anunță oarecum ce gen de film urmează să urmărești: un tip – Fischer – vomită încontinuu și zgomotos. Mai apoi, același Fischer vomită pe unul dintre copiii pe care-i antrenează. Moment în care realizatorii au spus că au atras atenția suficient și pot renunța la vomă. Fischer este un tip trecut de 20 de ani, ce locuiește gratuit într-o biserică în schimbul unei slujbe de antrenor de fotbal pentru copiii congregației. Iar întâlnirea sa cu un vechi prieten din liceu, Peter, dă naștere unei povești despre beție camaraderească, despre prietenie, despre dragoste, despre frica de căsătorie și despre responsabilități.

Scris de către cei doi protagoniști: Stephen Hale și Anthony Deptula, în colaborare cu regizorul Michael Mohan, One Too Many Mornings suferă din cauza lipsei de originalitate și a unui scenariu slab. Recunosc că mi-a plăcut tehnica folosită pentru a prezenta filmul în alb-negru. De asemenea, sunt câteva cadre perfecte, care dovedesc că Mohan poate fi capabil de lucruri bune, dacă ar dispune de un material și un buget rezonabile.
Prezentat în premieră la Sundance 2010, One Too Many Mornings are un blog excelent, cu multe informații și video-uri. De aici poți chiar cumpăra filmul, în diverse versiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.