Nu ma atinge-ma, in regia Adinei Pintilie, merge la Cannes 2012

0

Nu ma atinge-ma, proiectul de debut în lungmetraj al Adinei Pintilie (Nu te supara, dar…Balastiera, Oxygen), se numara printre cele 15 proiecte selectionate la Cannes Cinefondation 2012 (18 – 25 mai). Gazdele Atelierului Cinefondation organizeaza schimburi de experienta prin care tinerii regizori se intalnesc cu profesionistii din industria filmului pentru a discuta despre proiectele lor si asigurarea finantarii. De la fondarea sa in 2005, Atelierul Cinefondation a adus 72 de filme pe ecrane, iar 20 dintre acestea se afla in pre-productie. In 2012, Atelierul Cinefondation a ales 15 proiecte din 14 tari, bazandu-se pe originalitatea si potentialul lor artistic.

Nu ma atinge-ma este unul dintre cele mai premiate proiecte romanesti din ultimii ani. Cu toate acestea, nu a primit finantare de la Centrul National al Cinematografiei, la concursul de anul trecut. Printre altele, scenariul Adinei Pintilie a obtinut Marele Premiu pentru Productie al Torino Filmlab 2011, in cadrul Festivalului International de Film de la Torino, constand intr-o finantare de 150.000 euro, premiul pentru Cel mai bun proiect de fictiune lungmetraj la Concursul de Dezvoltare de Proiecte al Programului MEDIA al Uniunii Europene – Categoria Proiect Unic 2011, Premiul ARTE France Cinema pentru Cel mai bun proiect, in cadrul Cinemart 2011 (platforma de coproductii a Festivalului International de Film Rotterdam), si Mentiunea Speciala a Juriului la Festivalul de la Sarajevo 2011platforma Cinelink.

Nu ma atinge-ma este o investigare personala a ideii de intimitate, a nevoii umane de contact autentic. O femeie si doi barbati se afla in cautarea intimitatii. Pierdute in imensitatea rece a orasului, singuratatile lor se intalnesc – intamplator sau din voia destinului – intr-o stranie incercare de contact. Filmul are o structură narativa neconvenţionala, cu elemente de realism magic.

Va prezint mai jos cele 15 proiecte selectionate la Cinefondation 2012:

Adina Pintilie, Touch Me Not (Romania)
Malek Bensmail, Odysseys (Algeria)
Alejandro Almendras, To Kill A Man (Chile)
Pengfei Song, Underground Fragrance (China)
Robin Weng, Du, Zooey and Ma (China)
Marco van Geffen, In Your Name (Olanda)
Mai Masri, 3000 Nights (Palestina)
Mahmoud Al Massad, Blessed Benefits (Iordania)
Shivajee Chandrabhushan, The Untold Tale (India)
Dyana Gaye, Des Etoiles (Franta/ Senegal)
Pablo Lamar, The Last Land (Paraguay)
Ralston Jover, The Dog Show (Filipine)
Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt, Tristes Monroes (Franta/Portugalia)
Manuel Martin Cuenca, Cannibal (Spania)

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.