Nopti albe cu Boardwalk Empire la HBO

0

Va numarati printre cei care au ratat difuzarile episoadelor din februarie – martie a multi-premiatului serial Boardwalk Empire/ Imperiul din Atlantic City? Ei bine, HBO ne mai da o sansa. Pentru cinefilii nostrii insomniaci,  fanii vreunui actor/regizor din serial sau pur si simplu pentru cei carora le-a placut atat de mult incat vor o revizitare a sezonului in asteptarea celui de-al doilea (printre care ma numar si eu) – pentru toti acestia, HBO organizeaza 2 nopti albe, in care va redifuza pe 22-23 aprilie, cate 6 episoade in fiecare din cele doua, incepand cu ora 0:15. Daca nu va pasioneaza imbulzeala din noaptea Invierii de la biserica, eu zic ca e cel mai bun mod de a sarbatori Pastele .

MV5BMTM5NDk5NDk3OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjU1ODYxNA@@. V1 460x305 Nopti albe cu Boardwalk Empire la HBO

De ce nu ai voie sa il treci cu vederea? In primul rand pentru ca Martin Scorsese a servit ca producator executiv si regizor al episodului pilot – astfel castigand un premiu la Directors Guild Awards anul acesta -, iar ca un bonus avem si un scenarist premiat de cateva ori la Emmys pentru  serialul cult (The Sopranos/Clanul Soprano), Terence Winter. Din cate am inteles, maestrul Martin Scorsese a fost cel care s-a ocupat de casting, iar asta se simte din plin. Un alt lucru extrem de interesant mi s-a parut bugetul impresionant alocat seriei – poate cel mai costisitor serial produs vreodata!

0008 460x306 Nopti albe cu Boardwalk Empire la HBO

Despre ce e vorba? Actiunea are loc in America anilor ’20 si in centru il avem pe Enoch ‘Nucky’ Thompson (Steve Buscemi), deopotriva politician corupt si gangster (“si deopotriva confortabil in ambele roluri”). “Datorită poziţiei sale strategice la malul mării, Atlantic City constituia un important punct de activitate pentru traficanţii de rom, printre care Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg), Lucky Luciano (Vincent Piazza) si Al Capone (Stephen Graham) – iar Nucky făcea afaceri cu toţi aceştia.”

boardwalk empire hbo poster 480x288 460x276 Nopti albe cu Boardwalk Empire la HBO

Lasand la o parte premiile obtinute de la Globuri (cel mai bun serial drama, cel mai bun actor – Buscemi) la SAG, WGA (acum spera chiar si la Emmy) si laudele din partea criticilor, acesta reuseste sa ofere un mix de violenta brutala, realitate cruda, nuditate si scenariu inteligent in doze adecvate. Cat despre actori, pe langa cei mentionati (ce-i drept intreaga distributie uimeste) merita incontestabil amintiti: Michael Pitt – Jimmy, mana dreapta a lui Nucky -, Michael Shannon, Kelly Macdonald, Gretchen Mol, Jack Huston sau Michael K. Williams – Omar din serialul The Wire.

Vizionare placuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.