NexT – Top 5 filme romanesti

0

1. Domnul David – Filmul lui Hadrian Marcu surprinde o zi absolut obişnuită din viaţa portarului unei scări de bloc. David, în vârstă de 55 de ani, rămâne în acelaşi loc în timp ce oamenii trec animaţi pe lângă el şi încearcă să îşi creeze diferite distrageri de la rutina care îl înconjoară.

2.Outrageously Disco –  Ringul de dans şi muzica creează un mediu propice pentru începutul unei poveşti de dragoste, chiar dacă aceasta nu era menită să se întâmple. Nicolae Constantin Tănase prezintă un film pentru nostalgicii erei disco şi romanticii incurabili.

3.Derby –  Se ştie cât de incomod este pentru un tată să îl cunoască pe iubitul fiicei sale. Pentru Mircea, personajul din Derby, situaţia devine mult mai stânjenitoare în momentul în care are impresia că îi aude pe fiica lui şi pe prietenul său, invitat la cină, făcând sex în cameră alăturată. Antipatia sa capătă cote maxime când află că băiatul preferă o altă echipă de fotbal. Scurtmetrajul a fost nominalizat anul acesta la premiile Academiei de Film Europene şi a avut premierea mondială la Festivalul de la Berlin.

4.Music in the Blood – Andi Vasluianu joacă rolul unui paznic de noapte, al cărui singur vis este ca fiul său, Ilie, să devină cântăreţ de manele. Aceştia obţin o audiţie cu un celebru producător de muzică, însă băiatul nu reuşeşte să impresioneze, aşa cum era de aşteptat. Filmul a câştigat numeroase premii la festivaluri internaţionale, precum Festivalul de la Bruxelles sau Une Nuit Trop Curte din Franţa , dar şi premiul NexT pentru cel mai bun scurtmetraj românesc în 2010.

5.Danut pleaca pe vapor – În câteva ore, Dănuţ, interpretat de Doru Boguta, îşi petrece ultima zi alături de cei dragi, înainte de a pleca în străinătate să lucreze la bordul unui vas de croazieră. Însă despărţirea nu este atât de dulce precum şi-ar fi dorit, deoarece în loc de îmbrăţişări, personajul este impovărat cu liste de cadouri şi desemnat drept cel care va scoate familia din sărăcie. De acum încolo, Dănuţ va munci pentru fericirea celorlalţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.