Doua veşti triste

1

Aţi aflat, n-aţi aflat, cade “bafta” pe mine sã anunţ: doi actori au încetat zilele acestea din viaţã, Dennis Hopper şi Gary Coleman. Abia l-a luat pe Jean al nostru, iatã cã n-a ezitat sã mai mãnânce douã vieţi. 🙁

dennis hopper 51866723 460x289 Doua veşti triste

Dennis Hopper s-a nãscut pe 17 mai 1936, la Dodge City Kansas, aşadar o “fragedã” vârstã de 74 ani avea întâmpãritã-n tâmple. Dupã o luptã cu un cancer la prostatã, se pare cã starul a pierdut orice bãtalie cu nemilosul diagnostic. Nominalizat pentru douã statuete Oscar, cu ajutorul prestaţiilor din “Hoosiers” (1986) şi “Easy Rider” (1969), Hopper şi-a dedicat ultimii ani de actorie rolurilor din seriale (seriile de televiziune 24), rãmânând însã cunoscut drept personajul lui Billy din “Easy Rider”, film la care acesta a participat la realizarea scenariului şi regie. Ba mai mult, se spune cã acest proiect a inspirat mulţi începatori într-ale cinematografiei de la acea perioadã, bifând nume ca Martin Scorsese şi Francis Ford Coppola. Îi mai putem aminti şi de apariţiile pe proiecte ca cele din: Rebel Without A Cause, Cool Hand Luke, Apocalypse Now, Blue Velvet sau The Blackout.

2130596851 460x317 Doua veşti triste

Gary Coleman s-a nãscut pe 8 februarie 1968, la Zion Illinois şi a fost un actor american cunoscut mai ales pentru rolul din sitcom-ul american “Diff’rent Strokes” (1978-1986), personajul Arnold Jackson. În 1980, impactul pe care Coleman îl realizase asupra publicului îl fãcuse sã obţinã urmãtoarea afirmaţie: „ca fiind unul dintre cele mai promiţătoare talente din televiziune”. Primul impact cu televiziunea a fost o reclamã realizatã pentru Harris Bank, urmand şi alte producţii ca The Kid from Left Field, Scout’s Honor, The Kid with the 200 I.Q., The Fantastic World of D.C. Collins şi multe altele. Momentul nefast pentru actor l-a constituit o internare în spital dupã o loviturã la cap pe scãrile casei sale. Din pãcate, nu s-a mai putut face nimic pentru starea lui, decesul fiind anunţat pe 28 mai.

Vorbele de duh chiar îmi sunt de prisos, nu-mi rãmane decât de rostit atât: Dumnezeu Sã-i Odihneascã În Pace!

sursa: aici şi aici

1 COMENTARIU

  1. Usor, usor.. se duc unul cate unul .. O sa ne ducem si noi dupa ei.. nu-i problema, acesta este cursul vietii, inevitabil ajungi la capatul sforii, unii mai devreme..altii mai tarziu, ce-i mai tragic este ca nu se intrevede speranta la orizont, speranta unor inlocuitori de teapa celor trecuti deja in lumea cealalta. Sigur.. in pleiada de actori de pe intreg mapamondul, sunt cativa cu adevarat deosebiti, talentati .. si probabil vor fi intotdeauna, numarul acestora tinand probabil de norocul fiecarei generatii in parte, insa e trist.. e trist sa vezi cum se sting unul dupa altul , in ultima vreme.. mult prea multi.. Sa ne bucuram in continuare de cei pe care ii mai avem printre noi, onorandu-le “spectacolele” asa cum se cuvine, iar pe cei deja trecuti dincolo .. sa nu-i uitam , alaturi de multi dintre ei, impropriu spus, am crescut.. ne-am bucurat, ne-am intristat , i-am idolatrizat.. simpli oameni ce ne-au adus un plus de bucurie in existenta, prin talentul, pasiunea si daruirea lor. Acest comentariu reprezinta omagiul meu adus marelui Dennis Hopper , a fost..este si va ramane.. unul dintre preferatii mei, unul dintre marii actori ai omenirii. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.