A murit Jean Constantin

7

Conform unei ştiri Mediafax publicatã acum câteva minute, actorul Jean Constantin a murit astãzi în locuinţa sa din Constanţa. Jean Constantin avea 81 de ani.

thumb 446 x 0 5141 99627 bucate03 128 A murit Jean Constantin

Jean Constantin s-a nãscut pe data de 21 august 1928 la Techirghiol şi puţini ştiu despre el cã a fost un actor de etnie rromã. Asta nu l-a împiedicat totuşi sã dea tot ce a fost mai bun din el pe scenã şi în afara ei pentru poporul român. Filmografia actorului numãrã peste 50 de apariţii şi putem aminti de nume ca: “Supravieţuitorul”, “Pãcãla se întoarce”, “Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, “A doua cãdere a Constantinopolului”, “Miss Litoral”, “Chiriţa la Iaşi”, “Nea Mãrin miliardar”, “Revanşa”, “Toate pânzele sus”, “Nemuritorii”, “B.D. la munte şi la mare”, “B.D. în alertã”, “Candide ou l’optimisme au XXe siècle” şi multe altele. La începutul anului 2007, Jean Constantin este investit Cavaler de Malta al Ordinului “Sf. Ioan” de la Ierusalim, fapt petrecut în cadrul unei ceremonii desfãşurate într-o salã a Muzeului de Istorie a Bucovinei din Suceava. Ceremonia de investiturã a fost condusã de Marele Maestru al Ordinului, Ducele Don Basilio Cali de Rodez. Din pãcate, ulterior s-a aflat cã de fapt Ordinul Cavalerilor de Malta este o altã organizaţie, iar actorul fusese inşelat. În 2008, premiile Gopo îi dedica un premiu pentru întreaga activitate.

Cu siguranţã ne va lipsi de pe micile ecrane maestrul, iar “Toate pânzele sus” ne va aminti de personajul lui Ismail, implicit de Jean Constantin, pentru veşnicie. Odihneascã-se în pace!

7 COMENTARII

  1. mare om,mare actor…sa-l odihneasca D-zeu
    insa ma gandeam ca puteai sa fi scris ca putini au habar ca Jean sau Zetter,cum ii spuneau prietenii,era curat grec
    si culmea era ca se supara tare cand i se spunea tigan

  2. Dumnezeu sa te aiba in paza Maestre!
    Odihneste-te in pace!
    Mare om…un actor deosebit….pacat ca toti actorii nostri buni se duc….

  3. Doamne,ce actor a pierdut Romania.Nu se va mai naste asa ceva.DUMNEZEU SA-L AIVA IN PACE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.