[News] Oscarul penalizeazã “The Hurt Locker”

6

Serios acum, nu se fãcuse destulã zarvã vis-a-vis de premiile Oscar şi presupusa luptã fair-play între Avatar şi The Hurt Locker? Luptã pe care unul dintre producãtorii lui Hurt Locker, Nicolas Chartier, tocmai a mediatizat-o într-o mãsurã nu tocmai favorabilã lor? Ce a fãcut tipul? Simplu, a trimis nişte e-mailuri, în stânga, în dreapta, pentru a se asigura cã noi voturi sunt ca şi câştigate. Am spune cã este o tehnicã aproape de onorabil, dar ce veţi spune atunci când veţi afla cã mesajele trimise au avut ca destinatar chiar membri ai Academiei? Iar raportarea la Avatar-ul lui Cameron a fost fãcutã cât se poate de elocvent, Chartier având grijã sã specifice cã filmul lor ar fi cu mult mai bun decât un “not a “$500 million film”. Ce poate nu cunoştea tipul este regulamentul Academy of Motion Picture Arts and Sciences care menţioneazã clar poziţia sa privind acest aspect: este interzisã promovarea de acest tip a unui film şi defãimarea altuia.
Ce a “câştigat” Hurt Locker prin acest mini-scandal? Nicolas Chartier nu va participa la gala premiilor Oscar de pe 7 martie, dar işi va putea primi statueta pentru Cea Mai Buna Imagine (dacã o va câştiga) ulterior. Chartier se apãrã invocând lipsa de experienţã şi naivitatea.

… yeah right! Deci, ce spuneţi? Strategie, lipsã de cunoştinţã în cauzã sau competiţia îşi spune cuvântul? Şi aş fi tare curioasã sã aud punctul de vedere al lui Katherine Bigelow. 😀

sursa: aici

6 COMENTARII

  1. Sansele ca Nicolas Chartier sa devina in vreun viitor apropiat membru al Academiei, s-au cam dus. Si totusi a primit doar o palma pe umar, avand in vedere ca mai poate primi premiu. Puteau sa scoata definitiv The Hurt Locker din cursa Oscar…nu ca m-ar supara :).

  2. Ciprian, era totusi nedrept sa scoata filmul din competitie pentru greseala unuia dintre producatori. Da, chiar ma mir ca l-au “penalizat” doar atat si are inca sansa de a-si primi un premiu. Dar, decat sa-l primesc intr-un cadru restrans, cu fapta asta in palmares, mai bine nu. 😀 Ca doar doleantele constau in sa vada toata lumea ce treaba buna a facut el in “The Hurt Locker”. Nasol moment.

  3. Da…era nedrept sa-l scoata din competitie, insa oricat de mult as vrea sa cred, Nicolas Chartier face parte din echipa de productie. Este greu de spus ca acesta nu stia regulile de buna conduita, sau ca ar fi “avut voie” sa trimita acel mail fara acordul Summit Pictures…dar mna…sa spunem…desi “plain stupidity as a first-time nominee” nu e scuza indeajuns de buna pentru ce a incercat sa obtina :D.

  4. Sper sa fie clar acum..pt toata lumea, ca pana si la Hollywood se poarta nepotismele , am mai afirmat asta intr-un comentariu nu de mult postat. Nu-mi imaginez cum naiba a putut sa capete o asemenea notorietate acest film, eu inca sunt socat , e mai ceva decat District 9 , cel putin porcaria aia a capatat niste nominalizari ..dar nici dracu nu se asteapta sa castige bineinteles. Filmuletu’ asta cu soldatei..totusi nu-i o porcarie, e bunicel si atat . Sa fim seriosi .. 6 premii BAFTA , 4 Venetia , plus alte nominalizari in cadrul acestor festivaluri .. si.. 9 nominalizari la OSCAR ?! Un film ce-l da si ProTv-ul saptamana aceasta, fantastic , nu credeam sa-mi fie dat vreodata sa vad asa ceva .. Sunt sigur 100% ca la mijloc au fost anumite influente, interese ..si-asa mai departe, pur si simplu nu-mi pot imagina cum s-a intamplat asa ceva cu un film de duzina, de unde atata notorietate si apreciere ?! Nu iese in evidenta cu absolut nimic ! Nu-mi doresc sa-l revad..spre deosebire de filmele bune, ce mi-au lasat o impresie cat de cat..puternica . Tocmai am revazut Inglorious Basterds , nu a fost vreo capodopera nici acesta, dar oricum.. de 10000 de ori mai complex si mai bun..decat cel cu soldateii din Irak. Si nici pe sfert atat de apreciat si mediatizat, in ciuda nominalizarilor acestuia. Revenind la oile noastre , scuzele “distinsului” producator sunt de-a dreptul aberante , in fine , nu doresc sa mai comentez prea mult pe marginea subiectului. Ca o ultima idee , cred totusi ca Basescu de la Hollywood, in persoana lui nea’ Chartier asta, ar fi trebuit sa fie descalificat , nominalizarea pt. Cea mai buna Imagine , de asemenea..out. Asa cred eu ca ar fi fost just sa se procedeze. Si daca il scoteau cu totul din competitie,la film ma refer, va zic eu..ca nu se suparau prea multi pamanteni.

  5. P.S : Aceasta fiind prima data cand va vizitez in aceasta luna, tin sa urez un sincer La Multi Ani cu ocazia Martisorului , tuturor domnisoarelor din echipa FilmeTari 🙂
    So .. Happy Martisor Day :d si tot ce va doriti..sa vi se indeplineasca 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.