Castigatorii Film Independent Spirit Awards 2010


Dupa cum va spuneam aici, pe 5 martie in Los Angeles a avut loc gala de premiere Film Independent Spirit Awards. Si astazi veti afla si castigatorii:

Best Feature:

Sin Nombre (Amy Kaufman)
Precious (Lee Daniels, Sarah Siegel-Magness, Gary Magness)
The Last Station (Chris Curling, Jens Meurer, Boonie Arnold)
(500) Days of Summer (Jessica Tuchinsky, Mark Waters, Mason Novick, Steven J. Wolfe)
Amreeka (Christina Piovesan, Paul Barkin)

Best Director:

James Gray (Two Lovers)
Michael Hoffman (The Last Station)
Lee Daniels (Precious)
Joel Coen si Ethan Coen (A Serious Man)
Cary Joji Fukunaga (Sin Nombre)

Best First Feature:

The Messenger (Oren Moverman, Mark Gordon, Lawrence Inglee, Zach Miller)
Easier With Practice (Kyle Patrick Alvarez, Cookie Carosella)
Paranormal Activity (Oren Peli, Jason Blum)
Crazy Heart (Scott Cooper, Robert Duvall, Rob Carliner, Judy Cairo, T Bone Salerno)

Best Screenplay:

Lee Toland Krieger (The Vicious Kind)
Alessandro Camon si Oren Moverman (The Messenger)
Michael Hoffman (The Last Station)
Greg Mottola (Adventureland)
Scott Neustader si Michael H. Weber ( (500) Days Of Summer)

Best Female Lead:

Gwyneth Paltrow (Two Lovers)
Helen Mirren (The Last Station)
Gabourey Sidibe (Precious)
Maria Bello (Downloading Nancy)
Nisreen Faour (Amreeka)

Best Male Lead:

Jeff Bridges (Crazy Heart)
Souleymane Sy Savanen (Goodbye Solo)
Colin Firth (A Single Man)
Adam Scott (The Vicious Kind)
Joseph Gordon-Levitt ( (500) Days Of Summer)

Best Suporting Female:

Samantha Morton (The Messenger)
Natalie Press (Fifty Dead Men Walking)
Dina Korzun (Cold Souls)
Mia Wasikowska (That Evening Sun)
Mo’Nique (Precious)

Best Suporting Male:

Christopher Plummer (The Last Station)
Woody Harrelson (The Messenger)
Raymond McKinnon (That Evening Sun)
Jemain Clement (Gentlemen Broncos)
Christian McKay (Me And Orson Welles)

Best Foreign Film:

La Nana/The Maid (Sebastian Silva)
Mother (Bong Joon-Ho)
Everlasting Moments (Jan Troell)
An Education (Lone Scheerfig)
A Prophet (Jacques Audiard)

Best Documentary:

Which Way Home (Rebecca Cammisa)
October Country (Michael Palmieri, Donal Mosher)
More Than A Game (Kristopher Belman)
Food, Inc (Robert Kenner)
Anvil! The Story Of Envil (Sacha Gervasi)

Best Cinematography:

Adriano Goldman (Sin Nombre)
Anne Misawa (Treeless Mountain)
Peter Zeitlinger (Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans)
Andrij Parekh (Cold Souls)
Roger Deakins (A Serious Man)

Se pare ca vedeta serii a fost Precious: Based on the Novel Push by Sapphire si raman si eu la parerea cinefilului, filmul nu mi-a placut deloc. Voi ce ziceti?


Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.