Me and You and Everyone We Know (2005)

1

Miranda July vrea să te impresioneze cu orice preț, vrea să te șocheze în cel mai delicat mod (spre deosebire de Tarantino), vrea să-ți atragă atenția asupra lucrurilor mărunte din viață care pot însemna enorm. Miranda July te provoacă să trăiești și să simți asta.

Me and You and Everyone We Know este un film valoros deghizat într-o simplă comedie romantică, în care principalele subiecte sunt sexul și dragostea. O realizare îndrăzneață, care îți menține atenția trează timp de 91 de minute.

Dar iată și povestea imaginată de Miranda July, care semnează și scenariul acestui film.

În interiorul unui mall există un magazin de încălțăminte. În acest magazin, într-o zi oarecare, Christine (Miranda July)îl întâlnește pe Richard (John Hawkes,) un bărbat, bandajat la o mână, care, pur și simplu, o fascinează încă de la prima vedere. Christine nu așteaptă prea mult și încearcă să intre în universul lui Richard. Numai că acesta o refuză. Află totuși despre el că se află în divorț, iar când este întrebat despre împrejurările în care s-a rănit la mână, Richard dă o replică memorabilă:  “Am încercat să-mi salvez viața. Și am eșuat!”still meandyou Me and You and Everyone We Know (2005)

Prima lor plimbare împreună reprezintă și, poate, una dintre cele mai romantice scene filmate vreodată. Imaginează-ți  cum cei doi merg unul lângă celălalt de-a lungul unui trotuar și… Dar nu mai bine vezi tu filmul?!

Alături de povestea Christinei și a lui Richard, intră în scenă și fiii acestuia din urmă: Peter (14 ani) și Robby (7 ani). Iar prin intermediul lor, ne este prezentat felul în care noțiunea de sex este percepută la această vârstă. Curiozitatea a două adolescente pentru sexul oral, care decid să exerseze pe Peter, dar și conversația lui Robby cu o femeie întâlnită pe un sex-chat online au făcut ca filmul să fie interzis minorilor, în sălile de cinema din S.U.A.

HVY68nBAvoxy3ecqLSGVWIOmo1 500 Me and You and Everyone We Know (2005)

Dar nu te lăsa păcălit(ă) de acest lucru! Me an You and Everyone We Know, primul film de lung metraj regizat de Miranda July, este  o poveste delicată de dragoste care merită toate premiile obținute (atât la Cannes, cât și la cel mai mare festival de film independent din lume – Sundance), precum și aprecierea criticilor, care l-au îndrăgit instantaneu.

Me and You and Everyone We Know vorbește cu optimism și îndrăzneală despre iubire și despre bucuria de a trăi, într-un limbaj special, ceea ce-l face greu de înțeles de către alte persoane, în afară de mine, de tine și de toți cei pe care noi îi cunoaștem.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.