March of the Penguins (2005)

3

Aparut in 2005 cu titlul original: “La marche de l’empereur”, filmul ce are variante oficiale in 7 limbi este castigatorul Oscarului la categoria “documentar” in 2006. Eu am preferat varianta cu Morgan Freeman (engleza) si probabil majoritatea oamenilor au ales la fel. Limba, mult mai populara, dar si vocea calda a actorului ne-a impins pe multi spre aceasta alegere. Marsul Pinguinilor este un film despre pinguini si doar despre pinguini. Daca crezi ca-ti plac pinguinii si nu ai vazut filmul acesta inseamna ca nu ai facut totul pentru a afla mai multe despre ei. Personal imi aduc aminte de pinguinul din “50 first dates” si de vreo cativa din filmele de animatie. Filmul este interesant, dar plictisitor (nu entertaining).

848994833 March of the Penguins (2005)

Documentarul prezinta povestea pinguinilor, de la imperechere, trece prin nasterea puilor si se termina la plecarea lor in lume. Un ciclu in care pinguinii sunt intr-o continua miscare. Este pentru prima data cand imi dau seama ca viata unor animale nu este asa simpla pe cat credem noi. Daca lucruri ca “oare s-o sun repede dupa prima intalnire?” sau “am luat 6 la georgafie, ma bate mama” vi se par mari probleme, pai sa vedeti adevarate greutati in viata inaripatelor de la pol. Si v-ati putea intreba ce probleme ar putea fi intr-o zona mereu inghetata si alba, oriunde te-ai uita. Documentarul va va lamuri.

manchotEmpereur March of the Penguins (2005)

Nu vreau sa va spun prea multe despre povestea propriu-zisa pentru ca filmul ar putea fi rezumat in 30 de minute, celelalte 60 de minute fiind mai mult pentru a expune detaliile actiunilor respective. Sincer sa fiu, nici nu stiam cum arata un pinguin exact. Si nu, nu arata chiar ca in desenele animate. Slava Domnului, intr-un lung metraj ai timp sa te saturi de animale cu spatele negru si burta alba. A… si stiati ca pigunii, cand se satura de mers in 2 picioare, se dau de-a dura pe burta? (la fel ca o sanie pe zapada) Mi s-a parut amuzanta partea asta…

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. superb! sublim! extraordinar! si tre`sa fii tare de inima, ca eu am plans de m-am umflat la filmul asta. plus ar tb sa fie nominalizat la cea mai buna scena de sex.
    mult prea frumos documentarul!

  2. Magnific. Premiul Oscar castigat ne lipseste de orice comentariu. Vocea lui Morgan Freeman este induiosatoare. Are o voce extraordinara. Ca si cea a lui Liam Neeson. Sunt 2 voci pe care le-as asculta cu mare placere, oricand. Nu ratati acest documentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.