Recenzie Cannes: Making Fuck Off (2010)

4

Proiectie Speciala a Festival de Cannes
Regizor: Fred Poulet
Durata: 52′

Filmul, care este o exceptie a Festivalului de la Cannes, a avut astazi o proiectie speciala fiind ultimul film care s-a alaturat programului oficial. Din pacate (pentru mine sau pentru cei care au parasit sala in primele 10 minute) filmul a fost prezentat doar in limba franceza. Si aici deschid o paranteza: la Cannes, ca la toate festivalele internationale, filmele sunt prezentate in original alaturi de subtitrari in franceza si/sau engleza, daca este cazul. Adica daca filmul este in japoneza vor exista subtitrari si in engleza si franceza, iar daca filmul este in franceza va exista subtitrare doar in limba engleza. Pai “Making Fuck Off” a fost proiectat, fara subtitrare, in limba in care a fost realizat (franceza) si sala s-a golit repede. Va spun povestea lui si la final am si concluzii.

Gerard Depardieu, Yolande Moreau si Isabelle Adjani joaca in filmul “Mammuth” (2010), film care, desi a fost lansat acum o luna, a strans sute de mii de francezi in cinematografe. Iar “Making Fuck Off” este filmul-artistic-making-of, film care a fost realizat pe parcursul productiei lui “Mammuth” deoarece producatorii doreau sa tina inregistrari cu stadiul proiectului, nefiind siguri de succesul acestuia. Deoarece succesul lui “Mammuth” nu s-a mai lasat asteptat, filmul din titlu este considerat de francezi o capodopera, fiind filmat in “super 8 mmm” (un format de filmare vechi de aproape 50 de ani), pentru a da o nota artistica inregistrarilor video din timpul productiei.

In sala au fost prezenti si realizatorii filmului, Fred Poulet fiind cu greu convins de prezentator sa paraseasca scena pentru a lasa loc proiectiei creatiei sale. Chiar daca nu am inteles mai mult de 50% din el, a fost o experienta inedita vizionarea lui. Cei care au ramas in sala, pentru ca sala s-a golit la jumatate in prima parte, au ramas placut impresionati. Sper sa gasesc poze sa va pot ilustra articolul asta.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.