Lymelife (2008)

1

Actori: Alec Baldwin, Kieran Culkin, Rory Culkin, Jim Hennessy, Timothy Hutton, Cynthia Nixon, Emma Roberts

Ce poate aduce nou publicului un tip destul de tinerel, si care culmea, mai ocupa si un loc in topul celor mai fierbinti tinere sperante ale cinematografiei? Vorbim despre Derick Martini, unul dintre scenaristii si producatorul lui “Lymelife”. Si pare-se ca individul a stiut ce face, caci doar abordarea distributiei este una mai mult decat provocatoare. Si nici ideea nu-i tocmai de lepadat. O surpriza, teribil de placuta de aceasta data, a constituit-o jocul fratilor Culkin, rubedenii ale nimeni altului decat fostului copil teribil al Hollywoodului, Macaulay Culkin. Daca il vedeati pe acesta drept talentul familiei, stati sa vedeti cu ce indrazneala cocheteaza Rory si Kieran pe platourile de filmare! Si atunci cand ii aducem in discutie si pe Alec Baldwin ori Timothy Hutton, cred ca putem avea incredere in poveste. Sau in povestitor.

Epidemiile, si-n general dezastrele astea independente de mana omului, apropie oamenii. Sau ii despart, depinde de..?! De chef, reactii si empatii? Familia Bartlett nu iese din tiparul in care o familie obisnuita se scalda: el- cap de familie, conduce o afacere ce se va dovedi indeajuns de profitabila, ea- mama casnica, incearca sa-si educe odraslele cum crede mai bine de cuviinta si sa-si fereasca familia din calea bolii ce-mpanzise orasul, iar Scott, fiul cel

lymelife2

mic, se lupta printre batjocura colegilor mai mari de scoala, dar si in a o cuceri pe frumoasa vecina, Adrianna. Pe Jimmy, baiatul cel mare, il vom intalni un pic mai tarziu, in momenul in care acesta va reveni intr-o permisie din armata. Dar pana ca Scott sa se poate apropia intr-o alta maniera de Adrianna, tatal sau va avea grija sa empatizeze destul de.. puternic cu mama acesteia.

LYMEL

Daca recitesc rezumatul intocmit pentru a va putea atrage de partea lui “Lymelife”, imi dau seama ca n-am insemnat decat o singura latura a povestirii. Dar cum era sa va explic eu prezenta unei caprioare ce se gudura de-a lungul intregii ecranizari? Da, chiar asa, simbolistica ca simbolistica, chestii moraliste specifice unei familii desirate, dar.. hei, ce-i cu ea? Cu prestatii bune s-a hranit caprioara, clar! Alec Baldwin, fratii Culkin, Timothy Hutton, Cynthia Nikon ( ce poate cu siguranta mai mult decat SATC) si mezina Emma Roberts (incredibil de enervanta in “Nancy Drew”) au adaugat povestii personalitati capabile sa-ti surprinda pana si cel mai critic gand. Eu il recomand, presimt c-o sa va placa! Ah da, inca ceva: un final mai deschis, mai liber la interpretare, nu cred ca se putea. Sau o fi ales Martini calea cea mai usoara?

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. Wow! Ati scris de filmul asta. Nu imi vine sa cred! Este poate unul dintre favoritele mele. Dar credeam ca sunt doar putini oameni care l-au vazut. Multumesc ca il promovati aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.