Love Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon (1998)

0

Love Is The Devil urmareste viata faimosului pictor britanic Francis Bacon, concentrandu-se in special pe relatia amoroasa dintre Bacon si Dyer. Filmul a fost realizat de BBC, folosind ca surse biografice The Guilded Gutter Life of Francis Bacon, scrisa de Daniel Farson.

love l Love Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon (1998)

Francis Bacon il intalneste pe Dyer, un infractor din clasa mijlocie, dupa ce acesta incercase sa ii jefuiasca atelierul. Dyer sfarseste in cele din urma in patul lui Bacon si intre cei doi se naste o poveste de iubire. Bacon il introduce pe Dyer in cercul sau de prieteni, isi petrec noptile impreuna, Dyer povestindu-i lui Bacon despre temerile si cosmarurile sale. Dyer reprezinta pentru moment sursa inspiratiei artistului, este muza lui, pana cand pictorul isi va pierde interesul pentru Dyer si il va abandona. Parasit de Bacon, Dyer va sfarsi tragic, revenind la vechiile lui obiceiuri.

0224reqviewing 460x309 Love Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon (1998)

Love Is The Devil infatiseaza portretul unei iubiri amare si desfigurate, conturat foarte bine de coloana sonora realizata de Ryuichi Sakamoto. Pentru cei care sunt familiarizati cu creatiile lui Francis Bacon, dar si pentru cei care nu s-au lovit pana acum de picturile sale, va recomand sa vedeti filmul..o poveste de iubire, in pete violente de culoare, mult fum si sampanie, spusa intr-o maniera grotesca, specific baconiana.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.