Los abrazos rotos (2009)

1

Trebuie sa recunosc c-am asteptat cu sufletul la gura sa vad noua patanie al lui Almodovar. Si la ce aveam sa ma astept? Aceleasi povesti de viata intortochiate, rasturnari de situatie mai putine si nu atat de spectaculoase pe cat ne erau infatisare in alte productii de-ale dansului si vesnica sa consecventa. Fireste, in ceea ce-o priveste pe actrita Penelope Cruz, tintuita din nou intr-un rol principal. Regizorul isi vede si cunoaste intamplarile cu o intensitate care cu siguranta ne este cunoscuta, doar ca de aceasta data, momente moarte reusesc sa patrunda si sa-i usureze scenariul pe alocuri. Datorita acestui fapt, am fost oarecum dezamagita de mult-asteptatele imbratisari. Actori precum Lluis Homar, Blanca Portillo ori Ruben Ochandiano vor reusi sa-ti trezeasca interesul si rabdarea pentru a stapani in totalitate istorioara.

Orbul isi spune povestea. Desi la un momentdat va oscila intre a fi producatorul Mateo Blanca si amantul Harry Caine, sentimentele isi vor pune amprenta pe viata barbatului, acesta sfarsind in pielea lui Harry. Dar Mateo, caci despre vechiul Mateo vom vorbi acum, nu a fost un orb dintotdeauna. Faimos producator de filme, odata cu aparitia unei tinere ambitioase, viata acestuia se va schimba in totalitate.

los abrazos rotos 500 16 Los abrazos rotos (2009)

Lena, iubita a unui om de afaceri varstnic, doreste cu orice pret sa ajunga in distributia noului film al lui Mateo. Acesta ii va acorda o sansa, chiar cu rolul principal al peliculei, dar sansa acordata femeii va insemna si inceputul unei noi idile. Cei doi se vor indragosti, in ciuda tuturor elementelor ce nu par a se potrivi in tabloul de intamplari. Elemente precum amantlacul cu batranul milionar, editorul si sfatuitoarea lui Mateo, Judit sau fiul afaceristului, Ray X.

los abrazos rotos 500 13 Los abrazos rotos (2009)

Obisnuita cu neobisnuitul lui Almodovar, am ramas cu buza umflata la deznodamantul povestii. Drama ca drama, Penelope ca Penelope, dar ceva n-a mers! Nu intelegeti gresit, nu-i neg valoarea, dar stati, vorbim despre un regizor ce-a gandit filme ca “Volver”, “Carne Tremula”, “La Mala Educacion” sau “Habla con ella”. Deci stafeta poate fi ridicata lejer cat mai departe de banal. In ceea ce priveste ideea scenariului, nu m-am bucurat sa fac cunostinta c-o poveste adusa din trecut si rumegata in viitor, de dragul si dorinta altor personaje. Una peste alta, filmul merita minimum o vizionare daca esti fanul lui Almodovar, implicit Penelope, dar daca nu, nu vei fi dat peste cap.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. […] ce avansează în cerecetări, în ciuda împotrivirilor soţului său Isaac (LluA­s Homar- Los Abrazos Rotos), descoperă că sora ei era implicată într-o relaţie ce a condus la izolarea sa completă de […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.