Little Miss Sunshine (2006)

7

Bun venit în universul familiei Hoover! Dacă nu ai simţit deloc ironia din propoziţia precedentă, înseamnă că încă nu ai vizionat filmul şi ai face bine să remediezi acest lucru. A trecut ceva vreme de când nu am mai văzut o comedie şi, mai ales, o comedie bună. Însă, Little Miss Sunshine nu este doar o comedie drăguţă şi atât. Nu este nici măcar originală, pentru că filme despre familii americane disfuncţionale am mai văzut. Dar asta nu înseamnă că filmul lui Jonathan Dayton si Valerie Faris nu te destinde şi nu-ţi oferă relaxarea de care ai nevoie într-o seara răcoroasa de iunie.

Little Miss Sunshine este un concurs de frumuseţe pentru copii. Fiica cea mica a familiei Hoover, Olive, trebuie să ajungă să participe la acesta. Numai că, încă de la început, apare o problemă: familia ei nu-şi permite o călătorie cu avionul şi, astfel, decide să meargă, spre California, cu propria maşină, o furgonetă Volkswagen. Dar, după cum ai să vezi, aceasta este cea mai mica dintre problemele pe care cei şase membrii ai familiei vor trebui să le înfrunte.

Download subtitrare “Little Miss Sunshine” click aici.

Little Miss Sunshine înseamnă 101 de minute alături de “specimene” dintre cele mai ciudate: un tânăr care doreşte să devină pilot de vânătoare şi care a depus un jurământ că nu va mai scoate niciun cuvânt până când nu va realiza acest lucru (un rol interpretat excelent de către Paul Dano); un tată care împarte lumea în învingători şi în învinşi, în timp ce scenaristul, Michael Arndt, pare că nu se hotărăşte în ce categorie să-l încadreze; un bunic obsedat de sex şi dependent de heroină; la care se adaugă un fost profesor cu tendinţe suicidale. Iar rezultatul a impresionat până şi Academia Americană de Film, care, în 2007, a decis ca premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar să meargă la Alan Arkin, pentru interpretarea bunicului Edwin, iar Oscarul pentru cel mai bun scenariu original să-i revină debutantului Michael Arndt.

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. Bun filmul. intradevar, asa cum zici tu, foarte potrivit pentru o seara linistita de iunie.

  2. da…un film plat si daor atat.Nu tresari..nu razi….pur si simplu ten uiti..si nici macar nu te plictisesti:P

  3. frate un singur lucru nu mi-a placut….faptu ca Steve Carell era gay….:(( eo nu il vad pe asta gay ….are el fatza de partzar ashea….da da-o-n ma-sa de treaba…gay?!? chiar ashea?! si nebunu ala de boshorog era criminal…..Un film sooper….mi-a placut…..PS Paul Dano e tare frate…joaca bine

  4. mie mi-a placut filmul.. foarte tare! nu e tocmai o comedie cap coada. mie personal mi-a placut fratele lui Olive si cand a izbucnit el dupa 3 luni in care nu vorbise deloc, primul cuvnat pe care il spune e “fuck” foarte tare!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.