Lila dit ça (2004)

0

Lila dit ça este o poveste modernă de dragoste între doi adolescenţi, aflaţi în căutarea identităţii şi a sexualităţii. De altfel, filmul este plin de scene mai mult sau mai mult explicite, fără ca vreuna dintre acestea să cadă într-o vulgaritate ieftină, de limbaj mai mai mult sau mai puţin încărcat de sexualitate. Cu toate că subiectul este unul „fierbinte”, regizorul Ziad Doueiri reuşeşte să nu alunece pe panta obscenităţii, învăluind cadrele mai sensibile într-o aură de mister, ceea ce le conferă un aer aparte. Ziad Doueiri a avut de unde să „fure” meserie, el fiind operator, printre altele, şi la primele producţii ale lui Tarantino (Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Jackie Brown).

Chimo (Moa Khouas) este un tânăr arab, care locuieşte împreună cu mama sa într-un cartier mărginaş al Marsiliei. Viaţa lui capată o cu totul şi cu totul altă turnură în momentul în care în zonă se mută Lila (Vahina Giacante), o fermecătoare blondă de 16 ani. Chimo se simte atras ca un magnet de frumuseţea cu ochi albaştri, iar fata îl încurajează şi îl întărâtă, pozând într-o veritabilă „bad girl”. Cu toate că are o vârstă fragedă, Lila pare expertă în materie de sex, numai despre asta vorbeşte, şi îi împărtăşeşte lui Chimo fanteziile sale erotice, printre care şi aceea de a face sex cu mai mulţi bărbaţi şi de a fi filmată. Atras de Lila este şi cel mai bun prieten al lui Mouloud (Karim Ben Haddou), dar el este tratat de tânără cu cea mai mare indiferenţă. Atunci el face tot posibilul să intervină în fericirea celor doi şi să încerce să-i despartă.

Relaţia dintre cei doi nu este înţeleasă de nimeni. Nici de mătuşa fetei, nici de mama băiatului, nici de prietenii lui Chimo. În ciuda piedicilor de tot felul şi a neîncrederilor care le macină sufletele, ei reuşesc să-i croiască o relaţie unică, în care fiecare gest, fiecare privire, fiecare atingere capată proporţii nebănuite. Într-un târziu ei realizează cât de mult le-a schimbat destinul această poveste de iubire şi ce transformări au suferit.
Pe lângă regia subtilă a lui Ziad Doueiri mai merită amintită prestaţia actriţei Vahina Giacante, care este excepţională în rolul Lilei, realizând un amestec senzaţional de perversitate şi inocenţă, cu efecte nebănuite asupra eroilor principali. O poveste oarecum atipică, un film frumos pentru cei care mai cred în iubire.

Vizionaţi trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.