Life During Wartime (2009)

0

Familia si, in deosebi, mecanismul psihic care determina functionarea intrinseca a acesteia reprezinta unele din motivele de baza ale filmelor lui Todd Solondz. Considerata una din institutiile de baza ale seciotetatii, una din arterele principale catre buna functinare a acestui corp socio-simptomatic, familia, repezinta totodata si centrul de interes in filmografia lui Solondz. Regizorul deconstruieste subliminal acest concept al stabilitatii si armonieii, reformulandu-i esenta. Solondz pentreaza imaginea ideala a familiei, scormonind in nebuloasele ei intime. Pleaca de la intregul dat – familia – reusind sa expuna individualitatea personajelor care il compun, fara sa le dezintegreze din comuniunea familiala.

life during wartime 1 459x306 Life During Wartime (2009)

Life During Wartime prezinta o familie, pe care am intalnit-o prima data in 1998 in “Happiness”. Solondz readuce personajele din Happiness, infatisand aceeasi familie intre atunci si acum. Trish(Allison Janney), divortata de Bill(Ciaran Hinds) care a fost inchis, isi gaseste un nou iubit, Harvey(Michael Lerner). Dar Bill – fostul cap al familiei, tatal pedofil – este eliberat, iar revenirea sa dezechilibreaza armonia sensibil restabilita a familiei. Timmy(Dylan Riley Snyder), fiul cel mic, afla adevarul despre orientarile tatalui sau pe care il stia mort si oscileaza intre dorinta de a-si vedea tatal si frica de a nu deveni la fel. Joy(Shirley Henderson), sora mai mica a lui Trish, este acum casatorita si aparent fericita cu Allen(Michael K Williams), dar fantoma lui Andy(Paul Reubens) – fostul iubit – nu inceteaza sa ii dea tarcoale. Helen(Ally Sheedy), sora faimoasa, isi joaca acelasi rol de femeie multumita de viata si cariera ei, dezinteresata de nefericirile familiei. Finalul acestor incrucisari si dezradacinari de situatii contureaza o noua satira dedicata familiei.

Life During Wartime 2 Life During Wartime (2009)

Life During Wartime este tabloul unei familii bantuite de angoasele trecutului.Un razboi intre trecut si prezent, aparenta fericire si deseratciunea sufletului, nevoia de iubire si inevitabila pierdere.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.