L’Homme du train (2002)

1

Știu. Ai citit titlul filmului, ai văzut că este francez și primul instinct a fost să mergi mai departe, pentru că un film european, cu siguranță, nu poate fi bun. În acest caz, îți urez vizionare plăcută la filmele cu Van Damme, Stallone și alte specimene de genul acesta. Pentru ceilalți (cei care au ajuns să citească aceste rânduri), L’Homme du train poate reprezenta o oază de liniște, un mijloc de relaxare, un mod de a evada din cotidian și a trăi, pentru câteva minute, alături de două personaje total diferite, dar care ajung să se înțeleagă precum doi vechi prieteni.

Într-o bună zi, un tren poposește în gara unui mic orășel francez. Din el, coboară Milan (Johnny Hallyday). La un moment-dat, acesta intră în vorbă cu Manesquier (Jean Rochefort). Și…, gata! Filmul poate să înceapă! Printr-un concurs de împrejurări (hotelurile fiind pline), Milan este invitat să stea câteva zile în casa lui Manesquier, un fost profesor de literatură, care, acum, regretă modul în care și-a petrecut viața Și-ar fi dorit mai multă acțiune, mai multă aventură, mai mult din viața pe care o trăiește Milan. Pe de altă parte, Milan, hoț profesionist, ajuns în acest orășel cu scopul de a jefui banca locală, tânjește după o viață mai liniștită, mai apropiată de cea a lui Manesquier.

În ciuda unui scenariu puțin credibil, dar beneficiind de geniul regizorului Patrice Leconte, L’Homme du train este un studiu de personaj, 90 de minute de experiențe vizuale deosebite, o poveste despre prietenie și eșecuri; un film interesant, care se încheie, însă, cu 3-4 minute prea târziu. Scena mult prea melodramatică de final vine în total contrast cu restul filmului, care, până în acel moment, avusese parte de o realizare onorabilă și de bun simț.

Download subtitrare “L’Homme du train” in curand.

Cu toate acestea, în buna tradiție a obiceiului american: copy and paste, un remake,în limba engleză,va putea fi văzut anul viitor. Dar, cu siguranță, cuvintele spuse de Manesquier: : “My name is Earp, Wyatt Earp” nu vor mai avea același farmec.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.