Kontroll (2003)

0

Cinematografia europeana nu va inceta niciodata sa ma surprinda. Ati observat vreodata cum filmele capata o trasatura caracteristica tarii din care provin? Va garantez ca daca va pun un film spaniol fara sunet o sa ghiciti in primele 10 minute din ce tara e. Bun, cinematografia spaniola nu va e straina, la fel cum nu e nici cea britanica, franceza, nemteasca sau nordica. Dar oare cati dintre voi au vazut filme unguresti?

Am avut placerea sa vad cateva filme facute de vecinii nostrii si trebuie sa recunosc ca am fost placut surprinsa. De aceea doresc sa va vorbesc despre Kontroll care mi-a placut cel mai tare. L-am vazut la recomandarea unui coleg de facultate si nu am regretat nicio secunda. Ulterior am aflat ca un profesor de-al meu chiar il cunoaste pe Nimród Antal, regizorul filmulu. kontroll Kontroll (2003)

Kontroll este un film despre metrou. Cum a putut sa ma fascineze in asa hal un film despre metrou? Sa incep cu inceputul. Protagonistul filmului este Bulcsú (Sándor Csányi), un control care, impreuna cu echipa pe care o conduce, trebuie sa se asigure ca toti calatorii au bilet. Aceasta nu este deloc o sarcina usoara avand in vedere ca Bulcsú este in permanenta rivalitate cu alti lideri. In ciuda tutror intamplarilor amuzante din film, treaba devine serioasa cand la metrou au loc mai multe crime iar Bulcsú devine principalul suspect. Pana acum pare o poveste destul de banala nu? La toate astea insa adaugam intrecerile riscante dintre controlori pe sinele metroului, personajul in negru care bantuie statiile si trecutul misterios al lui Bulcsú care traieste la metrou fara sa iasa niciodata la suprafata. Sa nu credeti ca filmului ii lipseste romantismul. protagonistul se indragosteste de Sofie (Eszter Balla), o tanara imbracata in costum de urs care nu cumpara niciodata bilet. kontroll 06 Kontroll (2003)

Kontroll e plin de simbolistica si prezinta metroul, un subiect pe care multi l-ar considera plictisitor, ca o subcultura cu reguli si traditii proprii. Devine o lume fermecata, diferita de cea de la suprafata. A fost realizat cu un buget de $500,000 si este in intregime filmat in incinta metroului unguresec. Sa nu credeti totusi ca in Ungaria au loc curse pe sine si pasagerii impinsi in fata metroul sunt la ordinea zilei. Prologul ne anunta din start ca totul este fictiv. Iata si o bucatica din acest fictiv la trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.