Kidulthood (2006) si Adulthood (2008)

2

KidulthoodFilmPoster Kidulthood (2006) si Adulthood (2008)

Cele doua filme mi s-au parut de o nuanta aparte. Cu un puternic accent englezesc, atat de puternic incat nu le poti vedea fara o subtitrare adecvata si cu o poveste prea putin exploatata de cinematografie, productiile reusesc sa-ti capteze atentia. Iar daca ti-o capteaza la inceput, dupa totul merge de la sine. Scenaristul primului film este chiar unul din actorii principali, iar datorita faptului ca regizorul pentru ce-l de-al doilea film se schimba (aceasta pozitie revenindu-i tot omului despre care vorbeam mai devreme – Noel Clarke) acest lucru se simte in calitate. Pregatiti-va oameni buni pentru un film plin de droguri, anturaj si sex in periferiile Londrei.

Kidulthood (2006)

Regizor: Menhaj Huda
Actori: Aml Ameen, Red Madrell, Noel Clarke, Adam Deacon, Jaime Winstone, Femi Oyeniran

Povestea filmului se bazeaza pe viata a unor tineri de 15 ani dintr-un cartier marginas al vestului Londrei. Aici niste pusti care faceau mici gainarii se credeau o adevarata banda. Lucrurile incep sa se schimbe atunci cand intra in conflict cu un “coleg” de liceu mai mare, Sam (Noel Clarke). Povestea este de urmarit insa datorita limbajului filmul nu este recomandat nici macar celor care au 15 ani. Eu am vizionat filmul cu o subtitrare in limba romana, necenzurata, fapt ce a pastrat din originalitatea filmului.

Vizionati trailer:

Adulthood (2008)

Regizor: Noel Clarke
Actori: Noel Clarke, Adam Deacon, Scarlett Alice Johnson, Jacob Anderson, Ben Drew, Femi Oyeniran

Daca va spun ce se intampla in acest film deja va stric finalul din primul. Va spun doar ca a aparut la 2 ani dupa prima productie si prezinta faptele acelorlasi personaje insa cu un avans de 6 ani. Bineinteles ca nu toti actorii raman, insa noile personaje au oarecum legatura cu cele vechi. Nu am mai fost la fel de incantat de a doua parte insa dupa ce o vezi pe prima nu-ti vine sa pierzi continuarea.

adulthoodposter Kidulthood (2006) si Adulthood (2008)

Proiectul celor 2 filme este recomandat de FILMETARI. Unii au vorbit si de o noua continuare “parenthood” (sau mai stiu eu ce alta denumire). Nu, nu va mai exista o a treia parte. Asa ca bucurati-va de filme si mai ales de coloana sonora.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.