Kate Beckinsale – eșecuri și reușite

2

Cunoscută la început pentru rolurile ei din filme de comedie și romantice, Kate Beckinsale a reușit să facă trecerea la acțiune prin rolul din pelicula „Underworld”, în anul 2003. Deși avea deja statutul de vedetă, asigurat prin participarea la producții precum „Pearl Harbour” și „Serendipity”, personajul vampirului Selene i-a asigurat recunoașterea de care avea nevoie în Statele Unite ale Americii. După acest pas, au urmat rolul lui Ava Gardner din „The Aviator”, a lui Anna Valerious din „Van Helsing” și a lui Donna Newman în pelicula „Click”.

Apreciată pentru frumusețea și grația de care dă dovadă, precum și pentru încercările de a-și păstra viața personală privată, Kate Beckinsale este una dintre cele mai cunoscute actrițe ale generației, în ciuda faptului că nu a fost nominalizată la niciun premiu important. Totuși, impactul pe care l-a avut personajul Selene este vizibil în mediul virtual, „Underworld” având numeroși fani și devenind un film de cult, chiar dacă criticii contestă abilitățile ei actoricești în această serie. Pentru a dovedi contrariul, Beckinsale a decis să accepte roluri în producții mici în perioada 2007-2011, unele dintre numele notabile fiind „Snow Angels”, „Vacancy”, „Winged Creatures” și „Everybody’s Fine”. Anul 2012 reprezintă întoarcerea la filmele de acțiune, cu pelicula „Underworld: Awakening” și un rol într-un remake după „Total Recall”, unde Beckinsale va interpreta personajul Lori, jucat în original de Sharon Stone. Acceptând să lucreze la acest proiect nu a fost benefic pentru imaginea lui Kate, filmul fiind regizat de Len Wiseman, soțul acesteia; această decizie alimentează ideea conform căreia actrița nu este foarte talentată și obține rolurile doar pentru frumusețea ei.

Chiar dacă nu se bucură de sprijinul total al criticilor, filmele ei reușesc să câștige sume semnificative la box office, iar actrița are un număr de fani loiali care apreciază munca ei. În întreaga carieră, Beckinsale a reușit să aibă câteva roluri surprinzătoare, unele fiind în producții comerciale puternice, iar altele fiind independente. Iată câteva exemple de filme care i-au adus nominalizări și acolade.

1. Seria „Underworld

Personajul lui Selene este cel pentru care Beckinsale este cunoscută, fiind un vampir care luptă pentru protejarea speciei sale, și este de asemenea rolul care i-a adus o nominalizare la Premiile Saturn.

2. Shooting Fish

Unul dintre primele filme din carieră, producția britanică o prezintă pe Kate ca fiind un participant involuntar la un jaf și la o scăpare din închisoare. Actrița a câștigat un premiu la Sitges pentru rolul lui Georgie.

3. Snow Angels

Drama se axează pe rutina dintr-un oraș mic din Statele Unite ale Americii și cum viața fiecăruia este influențată de ceilalți. Filmul a primit critici pozitive, dar mulți au fost de părere că, deși Beckinsale a interpretat rolul lui Annie într-un mod decent, nu este credibilă din cauza încrederii și siguranței care se regăsesc în personaj.

Din păcate, Beckinsale a primit o serie semnificativă de recenzii negative pentru următoarele proiecte:

1. Pearl Harbour

Actrița a primit o nominalizare la  Premiile Zmeura de Aur pentru dinamica dintre personajul ei, Evelyn Johnson, și cel al lui Ben Afleck, Rafe McCawley. Întregul film conține greșeli istorice, a fost numit plictisitor, iar interpretarea nu tocmai fabuloasă a lui Kate nu a reușit să convingă criticii.

2.  Whiteout

Un eșec atât la nivelul încasărilor, cât și din punct de vedere calitativ, această peliculă a fost votată pe locul 8 în topul celor mai proaste filme din anul 2009. Având rolul principal, Beckinsale a fost învinuită pentru lipsa profunzimii personajului.

3. Vacancy

Preluând locul lui Sarah Jessica Parker, care a luat decizia de a nu mai participa la acest proiect, Beckinsale a demonstrat că acest gen de filme horror nu sunt punctul ei forte, interpretarea ei lăsând, încă o dată, de dorit.

 

2 COMENTARII

  1. O actrita cu mult potential, am vazut-o de curand in Contraband, unde alaturi de Mark Whalberg, reuseste sa starneasca curiozitatea spectatorului; o prinde foarte bine rolurile din thrillere, actiune… merita toata atentia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.