[Jurnal de TIFF] + [video] Claudia Cardinale, wow?

3

Pana la TIFF 2009 nu stiam cine este Claudia Cardinale. Da, numele imi suna cunoscut, dar nu stiam sa zic un film in care a jucat.  Organizatorii TIFF i-au acordat premiul pentru intreaga cariera. La vizionarea filmului Tremuratoarele Stele ale Ursei (“Sandra” numele pentru Statele Unite) inca de la intrarea in sala s-a creat imbulzeala desi filmul a aparut acum mai bine de 40 de ani.

Galerie foto Claudia Cardinale (in tinerete)

cc-45343cc-6450654 cc-5433453

claudia_cardinale-11209claudia_cardinale-11210claudia_cardinale_259302

Florin Piersic spunea pe scena Teatrului National din Cluj-Napoca (la ridicarea premiului sau) ca superba actrita intra in categoria frumusetilor filmului alaturi de Marliyn Monroe si Brigitte Bardot, avand la fel ca cele enuntate mai devreme, aceeasi litera atat in inceptului numelui cat si in inceputul prenumelui  (aici gasesti videoul cu discursul lui Florin Piersic).

Nu are rost sa va enumar filmele in care a jucat. Filmele nu se discuta in functie de gusturi. Am urmarit 20 de minute din “Tremuratoarele Stele ale Ursei” si am iesit din sala pentru ca imi era greu sa urmaresc un film italian cu doua subtitrari (una in lb. engleza si una in lb. franceza) filmat undeva prin anii ’60. Vremurile s-au schimbat, cinematografia s-a schimbat.

Claudia Cardinale s-a nascut in anul 1938, iar la varsta de 50 de ani ea auzea de moartea Papei Ioan Paul I. A jucat in primul film in acelasi an in care a jucat in primul film si actorul roman Florin Piersic. Batranetea a atins-o si pe ea.

Video Claudia Cardinale la TIFF

Imagini Claudia Cardinale la TIFF 2009

p10902441p1090270p1090243

3 COMENTARII

  1. Parinti mei povestesc cu mare nostalgie de Claudia Cardinale… si chiar daca vremea a trecut in tinerete arata superb si parca putin mai naturala decat “vedetele” de astazi ;))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.