Jurnal de Cannes: 4 – De la acreditare la filme

2

Astazi a fost doar vineri? Asta este intrebarea care ma macina in ultima ora. Mi s-a parut ca a tinut si ca am facut cat trei zile. Este 5 dimineata, ora Romaniei, incep episodul 4 al “Jurnal de Cannes” in timp ce materialele foto/video se uploadeaza pe laptop.

Ridicarea acreditarii.

Deoarece biroul de unde se ridica acreditarile se deschide abia la 09:00, mi-am pus ceasul sa sune la 07:50 si m-am trezit la 09:20. Am fost, cat de cat, eficient. La 10:00 am ajuns la biroul de acreditari unde am avut ceva emotii la controlul de securitate. Vreau sa va zic ca cred ca doar pe aeroport te mai controleaza atat de strict. Ce chei, ce fermoare, ce geanta? Iti verifica tot. Bun. Si mi-am ridicat acreditarea, pe care o puteti vedea mai jos.

Odata cu acreditarea mi-au dat si o geanta simpatica ce continea “Ghidul Festivalului”, “Programul proiectiilor” si (stati sa vad, ca a treia chestie nu stiu ce este) …cartea cu prezentarea tuturor filmelor proiectate.

Palais du Festival.

Am iesit afara si mi-am verificat programul alaturi de harta cu locatiile de proiectie. In Palais du Festival se afla aproape totul. Sala de Gala cu celebrele trepte rosii, alte 5-6 sali de proiectie, doua sali de expozitie pentru “Marche du Film”, numeroase info-pointuri, zone wifi si cafenele. Practic poti sa stai acolo de dimineata pana seara fara probleme.

In fata intrarii principale, in fiecare zi, asteapta zeci de oameni cerand invitatii la filmele proiectate in Gala, din Competitia Oficiala. De multe ori acestia au si succes. Rasplata este de multe ori o simpla multumire, un caz mai deosebit a fost mediatizat anul trecut cand doua fete aveau scrise pe un carton “1 invitation = I sleep with you.”

Depinzand de unde vrei sa ajungi controlul de securitate te costa mai mult timp. La intrarile in cladire iti este verificat badge-ul, esti scanat cu detector de metale (maine imi las acasa monezile) si ti se verifica geanta/plasa/sacosa.

Accesul la proiectii este gratuit pentru presa, doar badge-ul fiindu-ti necesar. Daaaar! Trebuia sa fie si un dar. Accesul este limitat in functie de numarul locurilor disponibile in sala si cozi lungi de oameni se formeaza inaintea proiectiilor chiar si cu 30-40 de minute. Ti se mai verfica badgeul de vreo 2-3 ori, inclusiv cu cititor de coduri de bare.

Fiecare persoana acreditata are propria-i cutie postala.

Astazi de dimineata am ajuns prima data la a mea si am gasit-o plina. Cred ca nici nu au bagat tot ce aveau de bagat pentru ca fizic nu mai era loc (a trebuit sa trag cu putere de hartii pentru a reusi sa le scot). Accesul la cutia postala se face tot pe baza de badge. Il treci printr-un cititor de coduri de bare si ti se descuie. In cutia postala primesti detalii despre filmele din competitie, flyere de promovare sau invitatii la evenimente.

Filmele vazute astazi

In articolele filmelor nu m-am limitat strict la productii ci am mai continuat si cu impresii legate de organizare, asa ca mai gasiti pareri si accesand cele 4 articole. Au fost, dupa cum urmeaza:

ora 12:00, din Competitia Oficiala, “Fair Game
ora 15:00, Un Certain Regard, “Rebecca H
ora 21:00, Proiectie Speciala, “Making Fuck Off
ora 22:00, Un Certain Regard, “HaHaHa

2 COMENTARII

  1. De asta baietii au un +. Daca erai fata mai greu sa te trezesti la 9.20 si la 10 sa ajungi(deja?!) la biroul de acreditari:)) Tine-o tot asa. Imi place stilul de povestire. Si chestiile picante of course, gen “1 invitation = I sleep with you.” 😀

  2. Fara sa exagerez, dar mergand ajung in 5 minute in locatia centrala a Festivalului. Si da, ai mare dreptate cu diferenta dintre baieti si fete 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.