Juriul Festivalului de Film Cannes 2012 a fost anuntat

0

Biroul de presa al Festivalului de la Cannes (16 – 27 mai 2012) a facut cunoscut astazi juriul care va decide premiile Competitiei Oficiale a celei de-a 65-a editii. Juriul prezidat de Nanni Moretti (La stanza del figlio) va vedea 22 de filme si va anunta palmaresul la gala de inchidere a festivalului, in 27 mai.

Din juriu fac parte actrita si regizoarea palestiniana Hiam Abbas (Lemon Tree), regizoarea si scenarista britanica Andrea Arnold (Fish Tank), actrita franceza Emmanuelle Devos (Coco avant Chanel), actrita germana Diane Kruger (Inglorious Basterds), stilistul francez Jean-Paul Gaultier, actorul britanic Ewan McGregor (Beginners), cineastul american Alexander Payne (The Descendants) si cineastul haitian Raoul Peck.

Daca principalele titluri din Competitia Oficiala au fost anuntate in 19 aprilie, alte titluri sunt asteptate sa completeze cursa pentru Palme d’Or pana la inceperea festivalului. De altfel, acest lucru a devenit o regula. Anul trecut, The Artist a intrat in Competitia Oficiala cu o saptamana inainte de inceperea festivalului ca sa il termine in palmares – cu Premiul de interpretare masculina (Jean Dujardin) si cu promisiunea unui ecou care avea sa se termine la Oscaruri.

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.