Jovi: “The Lost City” (2005)

1

347372l 580x400 n a3dead0f 208x300 Jovi: The Lost City (2005)Actori: Andy Garcia, Ines Sastre, Bill Murray, Dustin Hoffman

Un film care cucereste prin poveste si istorie, dar mai ales pentru ca nu poate fi incadrat intr-un anume gen si, in acelasi timp, poate fi incadrat in mai multe: film istoric, pentru imaginile Cubei impartita intre revolutie si dictatura, in perioada de dinaintea si de la inceputul conducerii lui Fidel Castro; o drama, pentru povestea familiei instarite cubaneze, care sufera datorita principiilor diferite ale membrilor ei, fiecare pe alt fagas politic; un film de dragoste, intre un patron de restaurant si vaduva fratelui sau, ucis de dictatura, iubire care nu poate avea loc datorita conceptiilor nationaliste ale ei; o comedie, indusa in special de aparitiile lui Dustin Hoffman si Bill Murray.

Scenariul se invarte in jurul lui Andy Garcia, care reuseste aici sa se intoarca spre tara de bastina, intr-o tripla ipostaza: regizor, scenarist si actor principal. El este Fico, proprietar de restaurant cu club de noapte in capitala tarii, Havana, apartinand unei familii de bogatasi, cu multe proprietati, recunoscuti de toti ca facand parte din aristocratia cubaneza. Numai ca revolutia ce este pe cale sa inceapa poate rasturna toate ierarhiile. Sunt ultimele zile ale regimului dictatorial al lui Batista, perioada din istoria tarii care poate insemna venirea democrat330622l 580x400 n 05d11763 300x199 Jovi: The Lost City (2005)iei sprijinite de americani, insa care aduce o alta forma de opresiune, cea comunista, condusa de Che Guevara si Fidel Castro. Incercand sa stea departe de miscarile politice, Fico da dovada de o personalitate si o inteligenta rara, insa nu poate scapa de implicare din cauza celor doi frati ai sai. Primul este ucis intr-o revolta de strada impotriva lui Batista, iar cel de-al doilea va pleca intr-un autoexil alaturi de Che Guevara si Castro in America de Sud, reusind sa se intoarca peste ani ca invingator, dar fara personalitate, fara prestanta, miscandu-se in functie de lideri, fara a avea ceva de spus. Indragostindu-se 644641l 580x400 n ccb01ff8 300x199 Jovi: The Lost City (2005)de vaduva (senzuala Ines Sastre) primului sau frate, Fico, sfatuit din umbra de “domnul Nimeni” (un Bill Murray savuros), el incearca sa stea departe de politica revolutiei de care ea era din ce in ce mai atrasa. Numai ca trebuie sa lupte si sa isi schimbe viata si conceptiile daca vrea sa scape liber si fericit, chiar departe de tara sa si de cea pe care o iubeste cu adevarat.

Filmul poate placea oricarei categorii de privitori, plecand de la cei interesati de un film de dragoste sau de familie pana la cei interesati de o perioada putin cunoscuta publicului larg din istoria lumii si anume venirea la putere a lui Fidel Castro (de altfel, gasim si inregistrari alb-negru din acei ani). De asemenea, renumita muzica a cubanezilor este adeseori prezenta, lasand o impresie foarte realista atat geografic, cat si temporal.

Trailer:

1 COMENTARIU

  1. […] a jucat doar in filme bune si foarte bune. Printre favoritele mele se numara Lost in Translation si The Lost City. Iata ca a venit si momentul sa il vedem pe Bill Murray in rolul presedintelui Franklin D. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.