JdC 1: Bienvenue

0

Prima zi a fost de fapt prima seara, care a fost de fapt prima noapte. Ieri am testat RATB-ul din Nisa, trenul Nisa-Cannes si autobuzul Cannes – Madelaine/La Napoule. Anul acesta nu mai stau la chiar doi pasi de Festival, ci la vreo 8 minute (cu trenul) undeva pe Coasta de Azur, in capatul celalalt al golfului la care priveste orasul festivalului.
bien 460x345 JdC 1: Bienvenue

In aeroportul din Nisa

Hotelul este mic, cred ca nu are mai mult de 10 camere si foarte cochet. Construit intr-o fosta casa/vila, acesta se afla chiar langa statia de tren, motiv pentru care l-am si ales. Am apucat sa trec si prin Cannes (cand am schimbat mijloacele de transport in comun) si este la fel ca anul trecut: adica incredibil. La ora 12 noaptea orasul se afla in punctul de maxima activitate. Pur si simplu este o alta lume. O lume a oamenilor care sunt imbracati la costum cu papion si folosesc ratb-ul sa ajunga de la o proiectie de gala la hotelul la care sunt cazati si a filmului, film care se afla peste tot. La difuzorul conductorului de tren care anunta urmatoarea statie (Cannes), in aeroportul din Nisa, pe toate strazile Coastei de Azur, in meniul restaurantelor si la televizor (peste tot la televizor) am auzit si vazut numai lucruri legate de Festival. Langa statia de autobuz chiar era un poster cu filmul lui Radu Mihaileanu (La Source de Femmes).

Astazi am vorbit cu un… (nu mi-a spus ce lucreaza) cu care nu am putut sa nu dezbat frumusetea stewardeselor romance, cu un domn care era cu sotia in vacanta si cu doi cinefili (o regizoare si un operator de la Facultatea de Film din Bucuresti). Si bineinteles ca Florian, simpaticul, si-a uitat cartile de vizita acasa… mesaj pentru sine: bine ca le-ai facut, sa le tii in dulap!
fdc 460x345 JdC 1: Bienvenue

Poza facuta dupa redactarea articolului, luni dimineata.

Articolul l-am scris in timp ce mancam o ciocolata dinaia cu o vaca pe ambalaj, salvat fiind si de catre o cutie de suc negru cu acid, la ora 1 noaptea (ora Frantei). Cand dau de net vi-l si arunc spre citire. Wifi-ul din hotel nu merge. De fapt merge, dar routerul este la parter, iar eu stau la etajul 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.