Irreversible (2002)

7

Pentru ca inca ne este proaspat in minte psihedelicul Enter The Void, m-am gandit ca ar fi bine sa fac o recomandare pentru cei care nu sunt foarte familiari cu nebunia lui Gaspar Noé, a unui film care a aparut in 2002 si care a trezit destul de multe controverse – Irréversible. Din perspectiva tehnicii de filmare cele doua filme sunt asemanatoare. De altfel, citeam de curand intr-un interviu, ca scenariul pentru Enter The Void a fost scris inante de Irréversible, dar din lipsa fondurilor Enter The Void a fost intrerupt, iar Irréversible a castigat teren avand in distributie doua nume puternice ca Monica Belluci si Vincent Cassel. Irréversible este un film delirant de trist, dureros, un act de violenta extrema derulat pe firul invers al desfasurarii evenimentelor. Astfel, inceputul este de fapt sfarsitul. Irréversible poate fi considerat o relatare brutala, sangeroasa, cruda despre ireversiblitatea actiunilor si faptelor pe care le desavarsim.

irreversible original 460x258 Irreversible (2002)

Filmul incepe cu o discutie intre doi barbati intr-un apartament. Unul dintre ei este The Butcher, protagonistul din Seul Contre Tous (filumul lui Noé din 1998). In cadrul discutiei, The Butcher povesteste cum a fost arestat pentru ca a intretinut raporturi sexuale cu fiica sa. Pe fundalul discutiei incepe sa se auda urletul alarmelor de politie, facandu-se astfel trecerea in strada, in fata clubului gay The Rectum, unde Marcus si Pierre tocmai au fost arestati. Cei doi se aflau acolo in cautarea lui Le Tenia, cel care o omorase pe sotia lui Marcus. Marcus si Pierre afla de el intreband pe la diferite prostituate. Concha este cea care ii trimite in Rectum, unde Marcus il gaseste pe presupusul Le Tenia si il ataca, dar acesta il pune la pamant . Pierre vine in ajutorul lui, incepand sa-l loveasca pe presupusul faptas in disperare. In tot acest timp, adevaratul Tenia se amuza copios privind scena din multimea ingrozita.

IRREVERSIBLe Irreversible (2002)

Filmul incepe cu tragicul sfarsit si se termina cu ceea ce ar fi trebuit sa fie un nou inceput. Irréversible devine o drama a trecerii timpului care in mod iremediabil distruge totul. Extrem de crud si dureros, filmul iti violeaza toate simturile, Noé redand secenele de violenta in cel mai mic detaliu si in cel mai real mod posibil.

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. eu n-am avut curajul sa scriu despre filmul asta. e atat de controversat incat nu e gustat de toata lumea, dar e foarte bun.

  2. Nu inteleg de ce este atat de apreciat? Unde e arta? E socant, foarte multe detalii pe care nu inteleg de ce trebuia sa le vedem. Poate e placut de privit pt un doritor de a vedea pasii unui viol!!!. Obositor de privit. Oricum, nu am putut sa-l vad pe tot dar m-au socat cateva secvente.Nu-l recomand decat cuiva care vrea sa aiba cosmaruri cateva zile….
    Si retineti, imi plac filmele de groaza…pt ca stiu ca nu au nimic real in ele. Dar asta..nu am putut vedea.

  3. @Geo cant ti-o da viata o smetie peste fata sa vezi arta atunci, despre asta e vb in filmul acesta. Daca vrei arta uita-te la Lady Gugu imbracata in carne pe care probabil a mancat-o la cina apoi – cred ca aceea este arta pentru tine. Filmul e bun.

  4. intradevar socant, am ramas woow, dupa asa film merge o comedie, ce spuneti de you again? ce parere aveti despre el, s-a lansat de curand am fost in weekend sa il vad la cinema si m-am distrat de minune cu fetele, vi-l recomand si astept sugestiile voastre

  5. @ana prodan: Fara suparare, dar You Again nu stiu daca are ce cauta aici. Vorbim de Gaspar Noe.

    Filmul in schimb: Extrem de realist si educativ. Ar trebui difuzat in licee sa le trezeasca la realitate pe unele care se cred “fata lui tati”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.