Irina Palm (2007)

1

Actori: Marianne Faithfull, Miki Manojlovic, Kevin Bishop, Siobhan Hewlett, Dorka Gryllus

O idee uşor trăsnită se poate transforma într-un film impecabil în mâna unor oameni talentaţi. Sam Garbinski, scenaristul şi regizorul filmului, s-a întrebat ce ar face o femeie trecută de 50 ani pentru a câştiga mulţi bani într-un timp scurt. Dacă ar fi avut cu vreo 30 de ani mai puţin, răspunsul era mai simplu. Dar ce era de făcut în această situaţie ? Soluţia se află cam tot în aceeaşi zonă, dar este un pic mai inedită şi necesită şi un talent special. Pe scurt, femeia este angajată să masturbeze bărbaţi, într-un club erotic.

Rămasă văduvă de câţiva ani, Maggie îşi împarte singurătatea între vecinele ei cam guralive şi nepotul său, ţinut pe un pat de spital de către o afecţiune mai rară. Întreaga ei existenţă monotonă se schimbă atunci când află că nepotul trebuie dus în Australia pentru a beneficia de un tratament experimental, cu mari şanse de reuşită. Singura problemă o constituie lipsa banilor necesari pentru transport, cazare şi spitalizare. Timpul era scurt şi familia trebuia să facă urgent rost de bani pentru ca băiatul să fie salvat. După ce au fost încercate toate căile normale în astfel de cazuri, Maggie descoperă o soluţie inedită. Ea vede un anunţ ciudat pe geamul unui club erotic. Intră, întreabă despre ce e vorba şi răspunsul primit o descumpăneşte. În schimbul unor sume foarte bune de bani trebuie să masturbeze bărbaţi, într-un cadrul special amenajat. Ca întotdeauna, începutul e mai greu. Femeia îşi dă drumul rapid şi devine vedeta stabilimentului. Primeşte un nume de scenă-Irina Palm- şi este extrem de solicitată de bărbaţii din zona respectivă.

Problemele încep să apară atunci când familia şi vecinii află noua sa ocupaţie. Deşi îşi îndeplineşte obiectivul şi strânge banii necesari, viaţa ei capătă o altă turnură. Cine se gândea că o frumoasă poveste de dragoste poate începe cu o….masturbare.

Download subtitrare “Irina Palm” click aici.

Filmul este construit din cadre scurte, iar detaliile, aparent neînsemnate, completează fericit această producţie. Un alt merit este acela că nu alunecă pe panta vulgarităţii şi evită căderea în derizoriu deşi tratează o temă sensibilă. Amatorii de sex cinematografic vor fi dezamăgiţi: filmul e mai cuminte decât pare la prima vedere. Cine nu mă crede, se poate convinge singur !

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.