[IPIFF] Gala premiilor festivalului

0

Aseara a avut loc Gala Premiilor Festivalului International al Producatorilor Independenti de Film, festivitate ce s-a desfasurat in Rotonda Pavilion din Mamaia, Constanta. Am fost foarte surprins de faptul ca Gala, desi a inceput cu o oarecare intarziere, a tinut destul de putin (aproximativ o ora). Gazdele evenimentului au fost Dinu Tanase (producatorul festivalului) si Ramona Badescu (membra a juriului).

%name [IPIFF] Gala premiilor festivalului

Intr-o cladire moderna si cu o sala plina, atat de reprezentanti ai media cat si de invitati (din cinematografie sau nu) cei doi prezentatori au parcurs treptat lista premiilor.

Premiile

Marele premiu i-a revenit producatorului Andrei Boncea (Media Pro Pictures) pentru Weekend cu mama, regizat de Stere Gulea. Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune a fost Nunta lui Oli, realizat de Tudor Jurgiu, iar premiul pentru cel mai bun scurtmetraj documentar i-a revenit producţiei Ciobanul zburător, regizat de Cătălin Muşat. În cadrul competiţiei Şcolilor de film, cel mai bun scurtmetraj a fost desemnat Lungul drum spre casă, scris şi regizat de Anamaria Chioveanu, de la UNATC. Premiul a constat într-un scuter. A mai fost acordat un premiu de excelenţă UNATC-ului pentru contribuţia la dezvoltarea filmului românesc, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa l-au premiat pe Sergiu Nicolaescu pentru Carol I.

%name [IPIFF] Gala premiilor festivalului

Video, decernarea Marelui Premiu

Atmosfera

Atmosfera a fost una placuta si desi nu au fost prezente in sala decat cateva dintre numele mari ale cinematografiei din Romania publicul a stiut sa aplaude cu respect pana si premiile mai mici. Din punctul meu de vedere, prezenta Ramonei Badescu (nici eu nu stiu sa va spun prea bine cine este) a fost una hilara, majoritatea celor prezenti intrebandu-se de relevanta rolului ei in juriu.

%name [IPIFF] Gala premiilor festivalului

Aftershowul

Publicul prezent in a doua sala a Pavilionului din Mamaia nu a stiut sa fie pe masura celor doua spectacole pregatite de organizatori si anume Suie Paparude si Addictive TV. Daca prima formatie a beneficiat de un public de cateva zeci de persoane (hai sute), Addictive TV au avut o sala goala in care pana si cei care chiar doreau sa vada ceva au fost alungati de lipsa publicului.

Despre IPIFF

%name [IPIFF] Gala premiilor festivalului

IPIFFul este unul din putinele festivaluri de film din Romania, iar din acest motiv nu o sa-ncerc sa-l compar cu niciun alt festival. Personal ma bucur ca se organizeaza si ma bucur ca si onlineului i s-a acordat o parte din buget. Desi a avut scapari organizarea a fost ok, iar cine a fost interesat a avut ce sa vada.

Articol realizat si cu participarea lui Cinefilul. Imaginile prezentate in acest articol apartin FILMETARI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.