Identity Thief (2013)

5

Identity Thief intră în categoria filmelor cu trailere care nu le recomandă, ceea ce poate constitui atât un punct forte, cât şi unul slab. Avantajul este că poate fi o surpriză plăcută filmul de la care chiar nu aşteptai nimic, iar dezavantajul este acela că nu atrage spectatorii. Cel puţin nu în cantităţi industriale pentru box-office. Dacă nu ar fi trebuit să scriu despre această producţie, nicicând nu aş fi aflat de potentialul ei, care este cu puţin peste media comediilor hollywoodiene. Vă recomand sa nu va faceţi provizii cu suc şi floricele, nu veţi avea timp de ele.

93910 gal Identity Thief (2013)

Sandy Petterson (Jason Bateman) este un tip cât se poate de “average”, are o slujbă normală, un şef enervant, care nu-i recunoaşte meritele şi o familie de întreţinut. Singurul lucru care nu-l lasă să fie complet banal este numele său, cât se poate de feminin. De acest lucru profită Diana (Melissa McCarthy), care îi fură identitatea şi duce o viaţă de lux pe spinarea cărţilor sale de credit. Şi aici intervine şi contextual tras de păr, poliţia nu poate face nimic (Sandy fiind din Denver, iar infractoarea îşi desfăşura activitatea în Florida), ba chiar îl încurajează pe Sandy să facă el pe poliţistul. De aici începe aventura.

93908 gal Identity Thief (2013)

Regizorul de la Horrible Bosses ia cam tot ce se poate dintr-o comedie clasică de secol douăzeci şi unu, şi anume: sex, înjurături, pumni, glume, urmăriri specifice NFS-ului, bad guys (de preferat negri, străini sau latino) şi eterna călătorie cu maşina a unor persoane care nu se suportă. Cumva reuşeşte din toate aceste elemente suprasaturate să creeze o comedioară chiar faină, deşi ambalajul ei este de o calitate îndoielnică. Totuşi, pelicula se bucură şi de ceva aparte. Uriaşa cireaşă de pe tort nu poate fi nimeni alta decât hoaţa de identitate.:D O tonă de energie, multă forţă musculară şi o doză de tupeu stau bine concentrate în acest personaj sărit de pe fix. Melissa McCarthy joacă un rol oarecum asemănător cu cel din Bridesmaids, numai că de data asta e mai violentă, mai sclipicioasă şi mai feminină (in felul ei, desigur). Sandy Patterson este “sucker-ul” care nu vrea probleme, însă zgomotoasa şi bătăioasa de Sandy 2 îl târăşte în toate situaţiile problematice. Deşi, în final filmul optează pentru o direcţie cumplit de tipică şi aşteptată, nici nu mai ţii cont de acest lucru, Sandy 2 este savuroasă. Oh, da, şi tot în final, o ultimă surpriză: veţi afla şi numele real al Dianei. E speechless.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. […] smulge ceva reacții este Melissa McCarhty, care rămâne pe aceeași linie de plutire, precum în Idendity Thief sau Bridesmaids. Necioplită, violentă, aproape psihopată, dar cu suflet bun, în cele din urmă. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.