I Love You Phillip Morris (2009)

8

Dacã în “A Single Man” am suferit un şoc, pentru “I Love You Phillip Morris” am lãsat posibilele prejudecãţi deoparte şi am aşteptat sã vãd cât de gay vor putea fi cei doi. Ştiu, numai idilic nu sunã, dar, sã fim serioşi, trebuia urmãritã şi o asemenea evoluţie, nu? Colin Firth si Matthew Goode au fost suficient de convingãtori, iar perechea de aceastã datã era una incredibil de interesantã: Jim Carrey şi Ewan McGregor, amuzantul şi romanticul. Contrastele se atrag, nu-i aşa? 😀 Revenind la proiect, trebuie pornit de la premisa de caz real, cãci povestea a existat, faptele s-au strâns, iar concluziiile s-au tras. Acum, rãmâne ca fiecare sã le tragã pentru sine, fie cã fac referire la prestaţii, poveste, orientare sexualã şi atitudini. Pentru pudici şi suferinzi, da, existã scene suficient de tandre între cei doi, cele pur carnale sunt cu perdeaua bine-trasã, iar în rest, un love story atipic, atât prin orientarea celor doi, cât şi prin felul în care aceştia o vor trãi. Încã ceva, mutarea pe marele ecran a destinului unui personaj real, ca şi în cazul Sandrei Bullock în “The Blind Side” pare o chestie incitantã, cãci poţi avea şansa sã compari cele douã personaje, cel real şi copia cinematograficã. Şi dacã Sandra a preluat rolul unei fiinţe tenace, o adevaratã fiarã filantropistã (pozitivul), scenariul şi povestea de viaţã îi oferã aici lui Jim Carrey şansa de a interpreta escrocul genial (negativul). Aşteptãm şi varianta în care apare omul care a vrut sã le facã pe toate, dar nu a înteprins nimic. În multe cazuri, omul secolului nostru. 😀

i love you phillip morris movie image jim carrey and ewan mcgregor2 460x306 I Love You Phillip Morris (2009)

Steven Russell (Jim Carrey) are toate motivele din lume sã fie fericit. O familie frumoasã, o soţie devotatã, o fiicã ascultãtoare, este apreciat de toatã lumea şi pare sã îi placã meseria aleasã: cea de poliţist. Nu întâmplãtor a ales branşa justiţiarã, cãci la momentul în care aflase cã este adoptat, a decis cã doar prin intermediul acestei uniforme va reuşi sã-şi gãseascã adevãraţii pãrinţi. Şi nimic nu avea sã trãdeze liniştea cãminului, pânã în momentul în care Steven suferã un accident suficient de grav cât sã-i provoace revelaţia vieţii sale: va înceta sã ducã o viaţã dublã, vrea ca lumea sã afle cine este el cu adevãrat şi sã nu mai fie nevoit sã se ascundã, sã fugã de identitatea lui Steven, Steven homosexualul. Ah, nu v-am spus încã? Pãi da, înclinaţiile bãrbatului sunt concise, bine stabilite, dar doar în mintea lui. Soţia Debby acceptã incredibil de uşor vestea, iar Steven se mutã din oraş, bucurându-se acum din plin de libertate. Însã, vorba lui, viaţa de homosexual este costisitoare, astfel cã ajunge sã apeleze la mici şi mari escrocherii pentru a-şi permite anumite luxuri. Pânã în momentul în care este depistat de poliţisti şi dus la inchisoare, moment în care viaţa bãrbatului se va schimba pentru totdeauna. Îl cunoaşte pe Phillip Morris (Ewan McGregor) şi… este suficient ca de acum înainte sã-şi doreascã totul.

iloveyouphillipmorris3 459x307 I Love You Phillip Morris (2009)

Fãrã glume şi scandãri homofobe, filmul a fost chiar simpatic. Dacã vã povesteam de aşteptãrile mele în ceea ce-i priveşte pledoaria de a fi gay, trebuie spus cã Ewan McGregor este delicios în acest rol. Da, cu siguranţã el este jumãtatea blândã şi romanticã a cuplului de netrebnici. Perechea care va suferi de pe urma celuilalt, naivul etern şi cel ţinut departe de adevãrurile evidente. Vã sunã cunoscut, fetelor? 😀 Jim Carrey pãstreazã comedia şi spiritul cameleonic, reuşeşte sã se achite cu brio de pasajele mai puţin amuzante, de cele în care trebuie sã fie inuman de serios şi de cele în care îşi protejeazã şi alintã partenerul. Privind deznodãmântul filmului, veţi avea o surprizã uriaşã, surprizã pe care sper s-o savuraţi cu aceeaşi plãcere cu care am primit-o şi eu, cãci da, a fost o chestie inspiratã şi de efect. Mai ales uitându-ne la detaliile scenariului privind veridicitatea acestui caz. Lãsaţi posibilele prejudecãţi deoparte şi urmãriţi “I Love You Phillip Morris”, s-ar putea sã rãmâneţi oarecum surprinşi. 😀

Vizionaţi trailer:

8 COMENTARII

  1. L-am vazut si eu de cateva zile. Eu sunt un tip fara prejudecati, asa ca nu am avut o reticienta in a urmari filmul. Povestea, lasand la o parte homosexualitatea, e chiar bunicica, un umor specific gay, momente de comedie bune, un final surprinzator.
    Pentru cei fara prejudecati, e un film bun. Pentru ceilalti, mai bine nu va uitati.

  2. Jim Carrey este cel mai potrivit om pentru filmele de comedie…frumos filmul, o comedie pe cinste! Merita vazut

  3. stiti care-i treaba?…in primu rand nu stiu cine ar fi in stare sa produca un film pornit de la o idee care provoaca greata,cel putin mie. M-am uitat la tot….si DA!am prejudecati in ceea ce priveste relatiile gay. sunt total impotriva. e un film care probabil multi copii care se vor uita la el nu vor mai sti ce sa creada….probabil intr-un viior apropiat daca se vor mai regiza astfel de productii, cine stie… poate nu vom mai avea nevoie de femei….ne vom inmulti artificial si vom merge cracanati si zilnic cu o punga intre picioare ….mi se pare o imbecilitate sa te folosesti de niste nume grele in cinematografie ca sa creezi o aura pozitiva uneii “specii” marginalizate si, sper, pe cale de disparitie….si faptul ca filmul in sine nu este un pamflet…ci este cat de poate de serios si dramatic; ma face sa vomit si mai mult.
    Altceva ce sa va zic, decat aveti un site nemaipomenit si nu cred ca se merita sa il spurcati cu promovarea de astfel de productii.

  4. fain ..jim carrey nu ma dezamageste …numai ca fillmu’ dă a Catch me if you can( la faza escrocheriilor)..si daca toata lumea observa decat partea gay..ce sa zic :vedere ingusta!!

  5. […] 11. I Love You Phillip Morris (2009) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.