Hot Tub Time Machine (2010)

2

Nu toate merg asa cum ne-am dorit si e clar ca fiecare a facut greseli pe care ar vrea sa le repare. Dar viata merge inainte si chiar daca nu ne putem intoarce inapoi, putem oricand sa facem o schimbare in bine. Incerc sa fiu pozitiva, dar recunosc, si eu mi-am dorit sa calatoresc in timp si sa fac alte decizii, sa schimb ceva. Imposibil? Nu si pentru protagonistii filmului Hot Tub Time Machine, care au sansa pe care nimeni nu a avut-o vreodata. Si ce pot sa zic…ei chiar aveau nevoie!

Adam, Nick si Lou au fost cei mai buni prieteni in adolescenta si au ramas prieteni si la maturitate, insa lucrurile nu mai sunt cum erau odata. Adam tocmai a trecut printr-o despartire, Nick are o slujba mizera si o sotie care-i controleaza fiecare miscare, iar Lou este petrecaretul fara petrecere. Grupul de ratati este completat de catre Jacob, nepotul lui Adam, un pusti tocialar care-si iroseste viata pe net. In momentul in care Lou are o tentativa de sinucidere, Adam si Nick se decid sa-l duca la statiunea de ski Kodiak Valley, locul unde au petrecut cele mai memorabile aventuri. Jacob pleaca si el in calatorie cu unchiul sau si amicii lui. Odata ajunsi in Kodiak Valley, realizeaza ca locul nu mai e asa cum si-l aminteau ei, dar nu lasa asta sa le strice voia buna si petrec cu multa bautura in jacuzzi-ul din camera. Dar petrecerea lor se transforma intr-o veritabila aventura cand se trezesc teleportati in anul 1986, cand cei trei prieteni erau adolescenti, iar Jacob nici nu se nascuse inca. Daca la inceput Adam, Nick si Lou au incercat sa nu schimbe cursul faptelor, in final se decid ca asta e sansa lor sa modifice cursul vietii si sa faca cu adevarat o schimbare in bine.

Hot Tub Time Machine este o comedie savuroasa, obraznica, dar fara vulgaritate de prost gust. Si asa anii 80 sunt amuzanti prin definitie. Reactia celor trei, cand se trezesc transportati in timp si cand oglinda ii arata ca pe niste copii, este pretioasa. Bulversati, speriati dar si fericiti intr-un fel ca au ocazia sa retraiasca adolescenta, protagonistii nostri sunt foarte stangaci. Singurul cu adevarat ingrijorat pare sa fie Jacob, caci insasi existenta sa este amenintata de decizile unchiului sau si a prietenilor lui.

Prietenia este, cu certitudine, cel mai important element al filmului. Dar productia mai pune accent si pe alegerile pe care le facem, alegeri care pot schimba viata. Urmeaza-ti visurile, fii tu insuti, fa ceea ce-ti place, dar fa totul cu cap!

2 COMENTARII

  1. O comedie cam slabuta, dar care merita vizionata. Sta la limita uni film prostut. Puteau scoate din el muuuult mai mult. S-au grabit si l-au cam stricat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.