Recenzie Cannes: Hors la Loi (2010)

6

hors la roi poster Recenzie Cannes: Hors la Loi (2010)Competitia: Competitia Oficiala Cannes 2010
Nume in limba engleza: Outside of The Law
Regizor: Rachid Bouchareb
Durata: 2h17

hors la roi 1 460x306 Recenzie Cannes: Hors la Loi (2010)

Spre deosebire de patania anterioara, Hors La Loi a meritat toate cele 140 de minute. Franta si Algeria au un trecut comun. La un momentdat a venit si vremea Algeriei sa-si ceara independenta. In fata cui? In fata liberei Frante! Cu ocazia proiectarii filmului, zona centrala a Festivalului de Cannes (Palais du Festival) a fost impanzita de trupe ale jandarmeriei de teama izbucnirii unor conflicte. Adica ieri si alaltaieri, nu vorbesc de film acum. Va vine sa credeti?

hors la roi 2 460x306 Recenzie Cannes: Hors la Loi (2010)

Filmul spune povestea a trei frati care dupa ce sunt “alungati” de soarta prin intreaga lume (unul este trimis in armata, unul la puscarie, iar celalalt ajunge cu mama lor in Paris) se reunesc intr-o periferie tocmai pentru a lupta impotriva poporului care i-a adoptat. Povestea este impresionanta si incepe de la castigarea independentei Frantei si trece prin momente istorice importante ale Algeriei cele 2 ore si jumatate fiind impartite in multi zeci de ani de zile.

hors la roi 3 460x319 Recenzie Cannes: Hors la Loi (2010)

Interesante sunt amanuntele pe care a reusit regizorul sa le capteze si povestea pe care a reusit sa o creeze cu ajutorul celor trei frati. Va spun doar atat: Vietnam, fabrica Renault, Germania, masacru, cabaret, box, grupari teroriste, partide politice, saracie. Toate sunt cuvinte care lipesc viata celor trei barbati.

Cu siguranta vom mai auzi de “Outside of The Law” si va recomand sa vedeti filmul. Aplauze! Trailerul in continuare:

6 COMENTARII

  1. deci tu esti la cannes iar in aceeasi perioada toti ceilalti de pe filme tari sunt in concediu ??? adica noi, cinefilii ce facem, citim doar recenzii ? tot respectul florian, dar filmele despre care povestesti nu or sa ajunga asa curand la noi….

  2. @cosmin: doar trei zile a tinut toata povestea, sper ca nu te-a deranjat ca in aceasta perioada au aparut doar articole despre Cannes.

  3. nicidecum, ma bucur ca e cel putin un roman acolo si inca enorm ca e unul tanar pentru a ne relata impresii cu ochii limpezi :), m-as bucura “mollto mucho” daca ai reusi sa iti depasesti emotiile(in timp ce te filmezi) alminteri as crede ca te-ai indragostit de o frantuzoaica pe acolo…un lucru de altfel nicidecum deranjant, ci imbucurator,,,,
    faci o treaba buna florian, tine-o tot asa, numai ca am fost putin dezamagit ca filmele de care povestesti sunt chiar noi noutze,,,, cred ca iti imaginezi ca e destul de frustrant, am fost doar sincer, nu sunt deranjat defel; stii cum e: obisnuinta e o a doua natura, m-am obisnuit sa imi iau ca puncte de referinta ( in general) recenziile de aici iar acum cu cannes-ul…..

  4. […] (Grecia) ‘In a Better World’ (Danemarca) ‘Incendies’ (Canada) ‘Hors la Loi‘ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.