Gone Baby Gone (2007)

8

Una din productiile in care nu stii cine este vinovatul/faptasul pana aproape de final, presarat cu mister si ganduri dramatice transpuse in replici, filmul este o confirmare de nume mari (Ed Harris si Morgan Freeman) si o incercare de demonstrare a independentei fata de un nume cu greutate (fratele lui Ben Affleck). Imediat dupa ce am vazut filmul am cautat numele regizorului, care spre surprinderea mea este chiar cel amintit mai devreme (Ben). Exista un cuvant pentru o astfel de realizare… impecabil. Subiectul este preintalnit, disparitia unui copil…

 

Gone, Baby, Gone
…iar cineva trebuie sa-l gaseasca, nu? Patrick este un detectiv particular ce nu mai lucrase niciodata in astfel de cauze, dar cand este abordat de o suma de bani si de drama disparitiei unei copile, accepta cazul alaturi de partenera sa (si de servici si de pat). Dupa dovezi ce aproape duceau pe fagasul normal acesta isi da seama ca ceva nu este in ordine. Fac pariu ca daca nu vedeti trailerul si vedeti doar prima jumatate de ora (hai prima ora) nu stiti ce s-a intamplat cu copila.

gone baby 2

Nominalizat la Oscar, filmul “Gone Baby Gone” este apreciat de majoritatea criticilor. Sunt multe momente cand simti ca ai pierdut filmul (dai replay ca sa intelegi mai bine) si multe amanunte care conteaza, astfel incat atentia spectatorului trebuie sa fie maxima. Numele filmului vine de la replica unui sef al drogurilor pe nume Branza (in limba engleza) ce rosteste chiar cuvintele “gone baby…gone”. De remarcat si partea eroica ce incearca sa o arate scenariul si anume transformarea detectivului dintr-un pustan fara incredere intr-un salvator.

Vizionati trailer:

8 COMENTARII

  1. Incercati Pulse (2006). Mi s-a parut interesanta intercalarea celor doua subiecte – ghost and internet 😉

  2. Cred ca e o noua metoda de realizare de filme da atrage si a sta cat mai mult in fata ecranului sa nu adormi la el.:D(PAREREA MEA)

  3. Bun filmul. Merita vazut.
    Vizioneaza filme pe videoproiector.Cinema la tine acasa!

  4. La metoda asta ma,deci sa fii atent secunda de secunda in fata ex=cranului la asta mam referit.(cred ca nam zis ceva rau)

  5. va jur ca nu am vazut replici mai proaste ca in filmul asta…eu zic ca l-am facut la misto sa faca baza de oameni…de kkt ma jur!

  6. […] precedente ale lui Affleck, Gone Baby Gone și The Town erau crime thrillers plasate în Boston, dar miza poveștilor erau relațiile dintre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.