Globurile de Aur 2012 – Una dintre cele mai nereușite ediții

0

Dacă ediția de anul trecut a Globurilor de Aur a fost una controversată din cauza glumelor deplasate ale prezentatorului principal, Ricky Gervais, în acest an  ceremonia a fost dezamăgitoare din punctul de vedere al scenariilor, prezentatorii nereușind să facă publicul să râdă mai mult decât politicos. Nici măcar Tina Fey nu a putut să îi facă pe cei mai mari actori ai generației noastre să chicotească măcar, dar a reușit să o surprindă pe buna ei prietenă, Amy Poehler, în timp ce aceasta oferea un interviu pe covorul roșu. Nici măcar Gervais, care după glumele de anul trecut a fost amenințat că nu va mai prezenta nicio ceremonie în viața lui (totuși a fost chemat înapoi, la exact aceleași premii), nu a putut să treacă de bariera impusă de anecdotele plictisitoare scrise în mod clar în urmă cu prea mult timp – acesta a ajuns la un moment dat să râdă de Justin Bieber și procesul de paternitate, subiect care nu mai este de actualitate de o perioadă bună de timp și care nu avea nicio legătură cu persoanele aflate în sală în acel moment. Asta nu l-a împiedicat să se ia de Jodie Foster, Madonna (care i-a și servit-o înapoi, într-un mod mult mai hilar) și Elton John.

137137604 460x258 Globurile de Aur 2012 Una dintre cele mai nereușite ediții

Vorbind de Elton John, acesta a fost întrebat pe covorul roșu cine crede că va lua premiul pentru Cea mai bună melodie originală, categorie în care era și el nominalizat. Acesta a făcut greșeala să afirme că oricine are șanse, mai puțin Madonna – din păcate pentru el, diva a reușit să căștige cu melodia „Masterpiece”. Acum tot ce putem face este să așteptăm numeroasele glume și poze cu reacția lui Elton în momentul în care a aflat că a pierdut.

article 2087192 0F7A28E600000578 194 634x4171 460x302 Globurile de Aur 2012 Una dintre cele mai nereușite ediții

Rupând monotonia, Meryl Streep a scăpat o mică înjurătură, Crhistopher Plummer a demonstrat că îți poți reface cariera după decenii, iar Felicity Huffman și soțul ei, William H. Macy, au cântat acapella înainte de prezentarea unui premiu. În rest, până și premiul Cecil B. Miller, acordat lui Morgan Freeman pentru întreaga sa cariară a fost umbrit de logica proastă în organizarea Globurilor de Aur. Pe scenă a apărut Sidney Poitier, o adevărată legendă, dar nu pentru a-i înmâna lui Freeman premiul, ci pentru a o prezenta pe Helen Mirren, care la rândul ei a prezentat un montaj, după care vocea de aur a Hollywood-ului și-a primit statueta; un întreg efort total inutil, care a fost salvat însă de discursul actorului.

freeman 460x306 Globurile de Aur 2012 Una dintre cele mai nereușite ediții

Cea de-a 69-a ediție a Globurilor de Aur nu a fost nici amuzantă, nici interesantă, doar ne-a lăsat cu impresia că cei din spatele evenimentului au organizat lucrurile doar ca să fie făcute, fără pic de pasiune – exact sentimentul pe care l-a transmis ceremonia. Să sperăm că Premiile Academiei vor avea un succes mai mare, ținând cont de faptul că sunt prezentate de Billy Crystal. Până în februarie se poate învăța din greșeli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.