Girl, Interrupted (1999)

4

girl-interruptedActori:  Winona Ryder, Angelina Jolie, Clea DuVall, Britanny Murphy,

Dati-va intr-o parte, eliberati banda, mutati cursorul, caci tocmai isi face intrarea unul dintre cele mai TARI filme mirosite de-al meu nascior in ultimul 1/4 de secol.  Poate puzderia de actori insiruiti de mine ca-ntr-un sumbru pomelnic sau minunata scurgere de ambrozie (or fi investit si zeitatile in vreun cinematograf la vremea lor, zau!) cu premii pentru madame Jolie in rol secundar, va vor convinge ca nu mint. Nu de aceasta data. Trecand aparent peste dulcegarii, pelicula este languros de savuroasa. Fetele, (a se citi actritele) au construit adevarate monumente temperamentale , inchizand totul intr-o aura aparte. Cand un film te lasa sa-i patrunzi in suflet, e lucru mare. Si poate in asta consta trainicia cinematografiei : nu lasa pe nimeni sa-i sarute umerii. De ce umerii? Uhm, hai sa-mi permit sa-i proclam un ‘calcaiul lui Ahile’. Cu iertare spre divinitati si spre voi!

Cu sanatatea mintala nu-i de joaca. Asta trebuia sa priceapa Susanna inainte sa-si rastalmaceasca10038293_gal3 gandurile si ideile printr-o tentativa de suicid.  In valtoarea lui ’60, stangacia unei minti neprihanite obliga la mustrare si masuri drastice, astfel ca tanara ajunge la Claymoore, notoriu spital de psihiatrie. Nu dusa cu forta, ci oarecum constienta de propriile probleme, acomodarea intre femei cu reale probleme psihice, va constitui cu siguranta experienta vietii sale. Intre timp, se imprieteneste cu ‘mascota’ spitalului, Lisa (Angelina Jolie) , o sociopata indrazneata, periculoasa in gandire si modul de a actiona. Monopolul obtinut de aceasta va fi vizibil dezvaluit, fiind surprins prin piosenia cu care celelalte ‘chiriase’ o asculta pe individa. Susanna va trebui sa lupte in favoarea propriului bine, sa-si mute constiinta in planuri egocentriste pentru supravietuire. Cum? Cu cine? De cine si de ce? Aflati voi.

Download subtitrare “Girl Interrupted” in curand.

angela_bettis21Faze memorabile din film, n-are rost sa-i indes grasunului meu articolas caci stric cocina, scandura cu scandura. Sa fim intelesi, cocina fiind aici surpriza iar scandurelele, amanuntele. Va dati seama ca Jolie a constituit scheletul unui cadou fain primit la vreo pomana oarecum stangaci. Cadou pentru ca-i mocca, fain pentru c-a meritat din plin, iar pomana stinghera este pricinuita de neincrederea personala fata de aptitudinile buzatei noastre de la Hollywood. Winona interpreteaza ametitor de frumos, Britanny modest de talentata, iar Whoopi, ca-n majoritatea productiilor in care activeaza, un soi de Charon de culoare. Una peste alta, cand ma izbesc de ‘based on a true story’, imi place. De fapt, imaginatiei mele ii place. Incepe sa turuie pentru propria-i placere nume reale, situatii, chipurile adevaratelor personaje, similitituduni, situatii, toate cele! Pe final, va spun ca merita, din plin chiar!

Vizionare placuta!

4 COMENTARII

  1. Unul din putinele filme in care Angelina,o actrita mediocra, joaca bine, chiar neasteptat de bine. Intr-un singur film mai are asa o comportare laudabile:Gia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.